Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Ukrayna Odessa Tıp Üniversitesi

Ukrayna Odessa Tıp Üniversitesi

admin admin - - 4 dk okuma süresi
14 0

Ukrayna Odessa Tıp Üniversitesi

Odessa Tıp Üniversitesi , Odessa şehrinin ilk ve tek tıp üniversitesidir. 1918 yılında Ukrayna diasporası tarafından kurulmuş ve adını Karadeniz’deki Odesta (bugünkü Odesa) şehrinden almıştır. Üniversitenin üç fakültesi vardır: genel tıp fakültesi, oftalmoloji fakültesi ve diş hekimliği fakültesi.

 OMMU’da ilk tıp dersleri 1918’de 33 öğrenciyle başladı. O zamanlar Odessa’da tıbbi tesis bulunmadığından askeri okulda anatomi dersleri veriliyordu. İki yıl sonra askeri hastanenin yanına revir açıldı. Dört yıl sonra bu tesis tamamen faaliyete geçti; hastalar için yirmi yatağı vardı. 1920’lerde OMMU yaklaşık 100 yataklı kendi hastanesini inşa etti. Üniversitenin ayrıca öğrencileri için bir araştırma merkezi, kütüphane, kantin ve hediyelik eşya dükkanı bulunmaktadır.

OMMU’nun misyonu Karadeniz halkına kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerini tek çatı altında sunmaktır. Her kolej, geleceğin doktorlarını ve cerrahlarını eğitmek için son teknoloji tesislere sahiptir. OMMU, bir liman şehrinde olmasına rağmen, öğrencilerine nerede kalacakları konusunda endişelenmeden çalışmalarına odaklanabilmeleri için eğitimleri boyunca bir apartman dairesi sağlar.

OMMU’dan mezun olduktan sonra, öğrenciler dünyanın dört bir yanındaki en iyi hastanelere erişebilir. dünyanın yanı sıra istihdam için birçok fırsat. Üniversitenin otuz iki ülke ile anlaşması bulunan mezunları mezun olduktan sonra bu hastanelerde çalışabilirler. Hem tıbbi bakımı hem de Odessa ekonomisini iyileştirme becerileri ile Odessa’ya dönebilirler. Ek olarak, mezunlar hem kamu hem de özel kuruluşlar tarafından mezun olduktan sonra istihdam için aranmaktadır.

odessa tıp üniversitesi bölümleri, genel veya oftalmik tıpta uzmanlaşmış kolejler halinde düzenlenmiştir. Her kolejde ayrıca diş hekimliğinin de öğretildiği bir dişhekimliği koleji vardır. Her kolejde ayrıca tüm öğrencilere İngilizce ve bilgisayar becerileri gibi derslerin verildiği bir tıp bölümü vardır. Öğrenciler, eğitimleri sırasında müfredat dışı etkinlikler için spor salonu, atletizm, yüzme havuzu ve Güreş Kulübü gibi spor tesislerinden de yararlanabilirler.

 1918’de Odessa, Ukrayna’daki ilk tıp üniversitesine ev sahipliği yaptı; bugün dünyanın en prestijli tıp fakültelerinden birine ev sahipliği yapmaktadır. Bir liman kentinde yer aldığından, mezunlar OMMU’dan mezun olduktan sonra birçok iş fırsatına sahip olurlar. En iyi tesisler ve otuz iki ülke ile yapılan anlaşmalar sayesinde, mezun olduktan sonra dünyanın herhangi bir yerinde tıp alanında kariyer yapmak için iyi bir donanıma sahip olacaklar.

eurostar yurtdışı eğitim danışmanlığı : istiklal Caddesi No: 49 (Mavi Han) Kat:5 Taksim /     İstanbul    telefon : 0212 709 8 709

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir