Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. İsrail ve Filistin Arasında Anlaşmaya Varılması İçin Çalışmalar Sürüyor

İsrail ve Filistin Arasında Anlaşmaya Varılması İçin Çalışmalar Sürüyor

haber haber - - 2 dk okuma süresi
26 0

Netanyahu Anlaşmaya Karşı Çıkıyor

İsrail devlet televizyonu KAN’a konuşan ismi açıklanmayan yetkiliye göre, İsrail Başbakanı Netanyahu, anlaşmaya karşı çıkarak zorluk çıkarıyor ve süreci engelliyor. Yetkili, gelecek günlerde Filistinli gruplarla anlaşma sağlanabileceğini belirtirken Netanyahu’nun kapsamlı bir anlaşma yerine sadece Mısır’ın teklifini kabul etmek istediğini iddia etti.

Güvenlik Birimleri Esirlerin Kurtarılması İçin Anlaşmanın Önemine İnanıyor

İsrailli güvenlik birimleri, Gazze’deki İsrailli esirlerin kurtarılması için bu anlaşmanın son fırsat olduğuna inanıyor. Çoğu siyasi kurumun Mısır’ın yeni önerisine destek verdiği belirtilirken muhalefet, Netanyahu’yu siyasi sebeplerden dolayı anlaşmayı engellemekle suçluyor.

Mısır, Katar ve ABD Devrede

Mısır, Katar ve ABD ise Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşması ve esir değişimi için İsrail ile Hamas arasında dolaylı müzakereler yürütüyor. Hamas’ın talepleri reddedilmesi nedeniyle görüşmeler henüz sonuçlanamamış durumda.

Ölü ve Yaralı Sayısı

7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarda en az 34 bin 356 Filistinli öldü, 77 bin 368 kişi yaralandı. Bu saldırılarda 14 bin 685 çocuk ve 9 bin 670 kadın hayatını kaybetti.

İlgili Yazılar