Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Filistinli Sözcü: ABD’nin İsrail’e Sağladığı Desteğe Karşı Çıkılmalı

Filistinli Sözcü: ABD’nin İsrail’e Sağladığı Desteğe Karşı Çıkılmalı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
27 0

Filistinli Sözcü Ebu Rudeyne’den Sert Açıklamalar

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, Ebu Rudeyne, bugün Netanyahu’nun, esir takası mutabakatı olsa da olmasa da Refah’a kara saldırısı düzenleyeceklerini söylemesine ilişkin açıklamada bulundu.

ABD’nin İsrail’e Verdiği Destek Eleştirildi

Sözcü Ebu Rudeyne, “İsrail lehine taraflı ve ahlak dışı ABD desteği olmasaydı; Netanyahu, Filistin halkına yönelik saldırıyı sürdürmekte ve daha fazla soykırım uygulamakta ısrar ederek uluslararası meşruiyete ve uluslararası hukuka meydan okumaya cesaret edemezdi.” dedi.

Refah’a Olası İsrail Saldırısı Endişe Yaratıyor

İsrail’in Refah’a olası kara saldırısı Gazze’nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kenti, İsrail saldırıları nedeniyle 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi’nde 1,9 milyon kişinin yerinden edildiği bilgisi paylaşıldı.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Açıklamaları

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’deki İsrailli esirlerin aileleri temsilcileriyle yaptığı görüşmede, esir takası mutabakatı olsa da olmasa da Refah’a kara saldırısı düzenleyeceklerini söylemişti.

Uluslararası Toplumdan Müdahale Çağrısı

Filistinli Sözcü Ebu Rudeyne, uluslararası topluma, İsrail’in saldırılarını sürdürmesini önlemek için acilen müdahale etmesi ve İsrailli yöneticilerin cezalandırılmasını gerektiren savaş suçlarını oluşturan suçlardan İsrail’i sorumlu tutması çağrısında bulundu.

İlgili Yazılar