Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Üniversite Öğrencileri Filistin’e Destek İçin Protesto Düzenliyor

Üniversite Öğrencileri Filistin’e Destek İçin Protesto Düzenliyor

haber haber - - 2 dk okuma süresi
29 0

AA Ekibi SFSU Kampüsünde “Gazze Dayanışma Kampı” Benzeri Bir Gösteriyle Karşılaştı

AA ekibi, San Francisco State Üniversitesi (SFSU) kampüsünde, Columbia Üniversitesi’nde başlatılan “Gazze Dayanışma Kampı”na benzer bir etkinlikle karşılaştı. 20’den fazla çadırın kurulduğu kampüste, üniversite öğrencileri Filistin’e destek mitingi düzenleyerek “Filistin’e özgürlük” sloganları attı.

Öğrencilerden Üniversite Yönetimine Çağrı

Üniversite öğrencileri, dağıttıkları bildiride SFSU yönetiminden taleplerde bulundu. Bildiride, “Potansiyel öğrenci gösterilerine karşı polis güçlerini göndermekten kaçının. Öğrencilere karşı akademik misillemeden kaçının ve öğrencilerin kampüste protesto hakkına saygı gösterin.” şeklinde çağrıda bulunuldu.

SFSU’dan İsrail ile Ticari Anlaşmalara Son Vermesi Talebi

Öğrenci temsilcileri, SFSU’nun İsrail’e askeri malzeme üreten Lockheed Martin, HP gibi firmalarla olan ticari anlaşmalarına son vermesini talep etti. Bu adımın Filistin’e destek amacı taşıdığı belirtildi.

Amerika’da 70 Üniversitede Filistin’e Destek Protestoları Devam Ediyor

ABD medyasına göre, ülke genelinde 70’ten fazla üniversitede Filistin’e destek protestoları düzenleniyor. Bu protestolar sırasında yüzlerce öğrenci polis tarafından gözaltına alındı. SFSU’daki gösteriler, California’daki Stanford ve UC Berkeley üniversitelerinde devam eden gösterilerin izlerini taşıyor.

İlgili Yazılar