Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Ukrayna’da üniversite Eğitimi Hakkında Söylenenler

Ukrayna’da üniversite Eğitimi Hakkında Söylenenler

admin admin - - 4 dk okuma süresi
12 0

Ukrayna’da üniversite Eğitimi Hakkında Söylenenler

Üniversite eğitimi Ukrayna’da önemli bir konudur. Bunun nedeni, gençlerin çoğunun eğitim gördüğü ve yüksek öğrenim derecesi aldığı yer olmasıdır. Lviv Üniversitesi, Ukrayna’nın en eski üniversitelerinden biridir. Aynı zamanda 70.000’den fazla öğrencisi ile Doğu Avrupa’nın en büyük üniversitelerinden biridir. Tüm üniversite notları, lisans ve yüksek lisans dereceleri arasında, öğrencilerin yalnızca küçük bir yüzdesi üniversite eğitimine devam etmeyi seçmektedir. Bu nedenle, insanların Ukrayna’da üniversite eğitimi hakkında ne düşündüklerine bakmak önemlidir.

 Üniversite eğitimini diğer mesleklerle karşılaştırdığımızda, Ukraynalı öğrencilerin performanslarıyla ilgili yüksek beklentileri vardır. Üniversite derslerinden yüksek not alacak kadar iyi öğrenci olmadıklarına inanırlar. Ancak bu inanç doğru değildir; sadece üniversite dersleri için gereken gerekli beceri setlerinden yoksundurlar. Ayrıca, ders çalışmak ve sınavlara hazırlanmak için motivasyonları yoktur. Bu düşük performans seviyesi, performanslarını diğer ülkelerdeki üniversite öğrencilerininkiyle karşılaştırırken öğrencilere yanlılık verir.

Ukraynalı üniversite öğrencilerinin karşılaştığı bir başka zorluk da düşük performans seviyeleridir. Bunun nedeni üniversite derslerinin lise derslerine göre oldukça zor olmasıdır. Ayrıca, her öğrencinin yüzleşmek zorunda olduğu çeşitli denemeler ve testler vardır. Öğrenciler ayrıca derslerini geçmek istiyorlarsa çok çalışmalıdırlar. Bu düşük performans düzeyi, üniversite öğrencilerinin her gün karşılaştıkları sayısız zorluklardan kaynaklanmaktadır. Derslerde başarılı olmalarını ve iyi notlar almalarını engeller.

Öğrencilerin üniversitedeki performansını etkileyen bir diğer faktör de yabancı öğrencilerin rekabetidir. Ukrayna’da 150’den fazla üniversite ve kolej vardır ve her birinin yabancı öğrenciler için kendine özgü zorlukları vardır. Bu zorluklar, belirli bir üniversitede hangi derslerin verildiğini bilmemeyi, dil engellerini ve kendi üniversitelerine kıyasla alışılmadık yemek planlarını içerir. Bu nedenle, yabancı öğrencilerin hangi üniversitelerin İngilizce veya kendi seçtikleri başka bir dilde eğitim almak için en uygun koşullara sahip olduğunu öğrenmeleri önemlidir.

 Çevrimiçi olarak bulunabilecek bilgilere göre, Ukrayna üniversite eğitimi bazılarına rağmen iyi gidiyor gibi görünüyor. hem öğrencilerin hem de eğitmenlerin karşılaştığı zorluklar. Ancak, Ukrayna’daki üniversite eğitiminin durumu hakkında daha fazla bilgi elde edildikçe bu görüş değişebilir. O zamana kadar, bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler, diğer ülkelerin bu tür yüksek öğretimle ilgili deneyimleri hakkında söylediklerini okumak isteyebilirler.

eurostar yurtdışı eğitim danışmanlığı : istiklal Caddesi No: 49 (Mavi Han) Kat:5 Taksim /     İstanbul    telefon : 0212 709 8 709

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir