Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Yüz Estetiği Nedir, Neden Tercih Edilir?

Yüz Estetiği Nedir, Neden Tercih Edilir?

admin admin - - 3 dk okuma süresi
9 0

Yüz Estetiği Nedir, Neden Tercih Edilir?

Yüz estetiği yüz, boyun ve dekolte bölgesine yapılan operasyonların genel adıdır. Yüz estetik ameliyatlarında yüz germe, boyun germe, burun, kulak, göz çevresi, çene ve dudak estetikleri yer alır. Yüz estetiği yaptırılmasının sebebi yüzün daha genç ve daha güzel görünmesini sağlamaktır. Yaş ilerledikçe yüzümüzde sarkmalar, kırışıklıklar meydana gelir. Yüz estetiği ile yaşlanma sonucu yüzde oluşan değişikliklerden kolayda kurtulabilir ve daha genç bir görünüm kazanabilirsiniz. Gün geçtikçe daha popüler ve tercih edilen estetik türü yüz estetiği oluyor. Her ne kadar yaşlılık karşıtı gibi gözükse de birçok gençte tercih ediyor.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği ameliyatları burnu daha güzel ve estetik görünmesi için yapılan ameliyat türüdür. Günümüzde en çok tercih edilen estetik ameliyatı burun estetiğidir. Burun ameliyatı sonrasında bir sıkıntı yaşamamanız için örneğin nefes ve koku almada bir problem ile karşılaşmamanız için ameliyatınızı profesyonel bir doktora yaptırmalısınız. Burun estetik ameliyatları birkaç özel durum dışında genellikle anestezi altında yapılmaktadır.

Ameliyatın süresi yapılan işlemlere göre değişse de ortalama 1,5 – 2,5 saat sürmektedir. Burun estetik ameliyatları genellikle burun deliklerinden ya da burun delikleri arasında kalan cildin ufak kesiklerden uygulanan ameliyat aletleri ile yapılmaktadır. Herhangi bir özel durum olmadığı sürece burnu kaplayan cilde direkt müdahale edilmez. Buruna istenilen şekil verildikten sonra ameliyat bitirilir.

Medikal Estetik Ne Demektir?

Medikal estetik cerrahi operasyonlara gerek duyulmadan yapılan estetik şeklidir. Yaş ilerlemesi nedeniyle ortaya çıkan kırışıklıkları ortadan kaldırır. Botoks uygulamaları ile daha dolgun yanak ve dudak işlemleri gerçekleştirilir. Ameliyatlı estetikten avantajları vardır. Genel bir anestezi duyulmadan işlemin yapıldığı bölgeye küçük anestezi uygulanır. Acısız ve ağrısız bir işlemdir. Hastanede geçirmesi gereken bir vakti olmayacaktır o gün işlemden hemen sonra normal hayatına geri dönecektir.

Ameliyata göre risk en minimum düzeydedir. Uygulamalar çoğunlukla deri altına enjeksiyon ile yapılır. Bu nedenle daha çok tercih edilmektedir. Herhangi bir cerrahi işlem söz konusu olmadığından ağrısız ve acısızdır. Riskleri de minimum seviyededir. Medikal estetik uygulamaları gelişen teknoloji ile her geçen gün artmaktadır. Botoks, dolgu uygulaması, lipoliz, peeling, mezoterapi; medikal estetik uygulamaları arasında sayılabilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir