Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Nafaka Nedir?

Nafaka Nedir?

admin admin - - 2 dk okuma süresi
13 0

Nafaka nedir? Nafaka, boşanma davası açıldıktan sonra maddi zorluk içine düşecek olan taraf için geçim sıkıntısı çekmemesi için kişiye bağlanan ve her ay ödenmesi gerekli olan para olarak ifade edilebilir. Nafaka boşanma davası sürerken yahut boşanma davası bittikten sonra karşı tarafın maddi durumuna göre bağlanır.

Nafaka Çeşitleri Nelerdir?

Boşanma davalarında ve davadan hemen sonra ortaya çıkan en önemli konu nafakadır. 3 çeşit nafaka vardır bunlar sırasıyla aşağıdaki gibidir.

  1. Tedbir nafakası
  2. Yoksulluk nafakası
  3. İştirak nafakası

Tedbir Nafakası Nedir?

Tedbir nafakası nedir? Tedbir nafakası boşanma davaları açıldığında hâkimin, dava başlangıcında ve dava süreci boyunca, davalı ya da davacı tarafın geçinmesine, eşlerin mallarının yönetimine, müşterek çocukların bakım ve korunmasına ilişkin geçici önlemler alma gibi düzenlemelerde bulunması gereklidir. Varsayılan hususlar göz önünde bulundurulup, bu maddeye dayanarak mahkeme tedbir nafakasına hükmeder. Tedbir nafakası; davanın açıldığı tarihten bu davaya ilişkin kararın kesinleşmesine kadar olan süre içerisinde devam eder. Mevcut dava eğer boşanma ile sonuçlanmış ise tedbir nafakasının sadece ismi değişerek devam eder. Verilen tedbir nafakasının miktarı ise davalı kişinin geliri ile orantılı olmakla beraber, birlikte yaşanılan zaman süresince eşine sağlamakta olduğu geçim şartlarını aynı yaşama halinde de sağlayacak oranda, ekonomik ve sosyal durum tespitlerine göre takdir edilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir