Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. GENÇ BASKETBOLCU MERT AKAY NBA BASKETBALL WITHOUT BORDERS KAMPINA DAVET EDİLDİ

GENÇ BASKETBOLCU MERT AKAY NBA BASKETBALL WITHOUT BORDERS KAMPINA DAVET EDİLDİ

admin admin - - 2 dk okuma süresi
7 0

NBA All-Star 2018 kapsamında düzenlenen Sınır Tanımayan Basketbol Kampı “Basketball Without Borders”, 36 farklı ülkeden, gelecek vadeden en iyi 65 lise öğrencisini bir araya getiriyor. 9 farklı NBA Akademisinden genç oyuncuların yer aldığı kamp kadrosuna, Türkiye’den 2000 doğumlu Mert Akay da davet edildi.

NBA All-Star öncesi Los Angeles’ta yer alan kampa katılan genç oyuncu Mert Akay kamp ve geleceği ile ilgili soruları yanıtladı.

Merhaba Mert biraz kendini tanıtır mısın?

“Ben Mert Akay. Türkiye’den geliyorum. Darüşşafaka Kulübü’nde oynuyorum. Aynı zamanda Alman Lisesi için de oynuyorum.”

Sınır Tanımayan Basketbol Kampı hakkındaki görüşlerini alalım. Kamp sana neler kattı?

“Çok büyük bir organizasyon. Kendi yaşıtlarımın en iyileriyle burada oynamak ve onların arasında nerede olduğumu görmek benim için çok güzel bir tecrübe. Aynı zamanda Los Angeles Lakers’ın antrenman salonunda oynayıp, akşam All-Star maçlarına gidebilmek benim için çok özel tecrübelerden biri.”

Burada NBA oyuncularıyla ve NBA efsaneleriyle konuşabilmek, onlardan tavsiye alabilmek nasıl bir duyguydu?

“Birçok oyuncuyla konuşma şansımız oldu. Aklımıza takılan soruları onlara sorabiliyoruz. Onlar da bizimle tecrübelerini paylaşıyor. Bu bizim için çok özel!”

Peki buradan sonra nasıl bir yol haritası çiziyorsun kendine? Buradaki oyuncuların atletik olarak ne kadar güçlü olduklarını gördün, ne gibi gelişme çalışmaların olacak?

Tabi onlarla konuşurken onların bize hep söylediği şeylerden bir tanesi çok çalışmak. Bunları bir de onlardan duymak bizi daha çok motive ediyor. Türkiye’ye döndüğümde ilk yapacağım; şu ana kadar ne yaptım ve nerede olmak istiyorum o yolu kendime çizip onun üstüne çalışmak istiyorum.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir