Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. YÖS Sınavı Detayları

YÖS Sınavı Detayları

admin admin - - 3 dk okuma süresi
11 0

YÖS Sınavı Detayları

Ülkemizdeki üniversitelere yabancı öğrencilerin kabul edilmesi için yapılan sınava YÖS yani Yabancı Öğrenci Sınavları denilmektedir. YÖS sınavı Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavları olarak da bilinen bir sınavdır. Bu sınav Türkiye’de geçerliliği olan bir sınavdır. YÖS için sadece yabancı uyruklu kişiler başvurabilir. Sınav yapıldığı döneme göre 80-100 soru arasında değişmektedir. Sınavın süresi ise soru sayısına göre 90-120 dakika arasında değişmektedir.

YÖS’de sınavın ağırlığı matematik üzerinedir. Bu nedenle bu sınava girecek olan adayların YÖS kitapları ile çalışma yapmaları sınavda başarılı olmaları için gereklidir. Sınavda çıkacak sorular Matematik, Geometri, Genel Yetenek (IQ) sorularıdır. Bu sorulardan oluşan YÖS kitapları alınarak sınava çalışılabilir. YÖS sınavıiçin yapılacak hazırlık için profesyonel kaynaklar kullanmanız sınav başarısı için önemlidir.

KPSS Kitap Neye Göre Seçilir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak bilinen KPSS için detaylı bir çalışma yapılması gerekmektedir. KPSS kitap destekli yoğun bir çalışma ile kazanılabilecek bir sınavdır. Bu sınavda iki oturum bulunmaktadır. KPSS’deki soru dağılımına bakarak sınava çalışmak uygun olacaktır. KPSS soru dağılımı şu şekildedir:

  • Türkçe 30 Soru (4 Soru sözel mantık sorulmaktadır)
  • Matematik 30 (4-6 soru Sayısal mantık soruları bulunmaktadır)
  • Tarih 27 Soru
  • Coğrafya 18 Soru
  • Vatandaşlık 9 Soru
  • Güncel Bilgiler: 6 Soru

KPSS kitapalarak bu sınava hazırlanacak olanların bilinen yayınevlerinden ve profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmış kitapları tercih etmeleri başarıları için uygun olacaktır.

AÖL Kitap Seçimi

AÖL yani Açık Öğretim Lisesi olarak bilinen bu lise devam zorunluluğu olmayan lise bitirme programıdır. AÖL için öğrencilerin kendi çalışmalarını yapmaları söz konusu olduğu için bu konuda MEB tarafından verilen kitapların yanında çalışma kitaplarına ihtiyaçları olacaktır. AÖL kitap seçenekleri çok geniş bir yelpazede sunulmaktadır. Öğrencileri girecekleri sınavlara bu kitapları alarak hazırlanabilirler.

AÖL kitap seçenekleri incelendiğinde her ders için ayrı ayrı kitaplar bulunmakla birlikte set halinde de AÖL kitaplarına ulaşabilirsiniz. Yeni nesil kitaplarda soru çözümleri be konu anlatımları kitapla birlikte video olarak sunulmaktadır. Bu kitapları alıp düzenli olarak çalışan öğrenciler liseyi çok rahat bir şekilde bitirebilirler.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir