Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. ABD Başkanı Biden’dan İsrail ve Gazze Açıklamaları

ABD Başkanı Biden’dan İsrail ve Gazze Açıklamaları

haber haber - - 2 dk okuma süresi
23 0

Biden, CNN’e Verdiği Röportajda Değerlendirmelerde Bulundu

ABD Başkanı Joe Biden, CNN kanalına verdiği röportajda, Gazze’deki durum ve İsrail’in Refah’a olası kara saldırısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Biden, Amerikan Üretimi Bombaların Gazze’de Kullanıldığını Kabul Etti

Biden, geçen hafta yaklaşık 900 kiloluk Amerikan üretimi bombaların İsrail’e sevkiyatını durdurmasına ilişkin, “Gazze’deki siviller bu bombaların sonucunda ve (İsrail’in) sivil yerleşim merkezlerine girdiği diğer şekillerde öldürüldü” yorumunu yaparak, Amerikan üretimi bombaların Gazze’de Filistinli sivillerin öldürülmesinde kullanıldığını kabul etti.

İsrail’e Uyarı: Refah’a Kapsamlı Bir Saldırı Durumunda Silah Sevkiyatı Durdurulacak

Biden, daha önce İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya birçok kez Refah’a kapsamlı bir kara saldırısına girişilmemesi konusunda uyarılarda bulunduklarını ve son görüşmesinde bu konuyu açıkça dile getirdiğini belirtti. ABD Başkanı, “Eğer Refah’a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah’ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim” şeklinde konuştu.

Biden, İsrail’in Güvenliğine Taahhütlerine Bağlı Olduklarını Ama Bazı Silah Sevkiyatlarını Durduracaklarını Vurguladı

ABD Başkanı, İsrail’in güvenliğini sağlama taahhütlerine halen bağlı olduklarını ancak İsrail’in sivil yerleşim bölgelerinde kullandığı bazı silahları, bombaları ve top mermilerini göndermeyi durduracaklarını vurguladı.

İlgili Yazılar