Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Milli Eğitim Bakanlığı Şiddetle Mücadelede Çifte Ceza Getiriyor

Milli Eğitim Bakanlığı Şiddetle Mücadelede Çifte Ceza Getiriyor

haber haber - - 2 dk okuma süresi
21 0

Okullarda Artan Şiddet Olaylarına Karşı Sert Tedbirler Alınıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, son zamanlarda okullarda meydana gelen şiddet olaylarının ardından önemli bir adım atıyor. İstanbul’da bir okul müdürünün öğrenci tarafından öldürülmesi sonrasında çalışmalar hızlandırıldı.

Öğretmen ve Eğitim Çalışanlarına Yönelik Şiddete Çifte Ceza

Yapılan düzenlemeyle öğretmen ve tüm eğitim çalışanlarına yönelik tehdit, hakaret, direnme ve saldırı gibi suçlarda cezalar iki katına çıkarılacak. Yönetici, öğretmen ve diğer personele karşı görevleri sırasında veya sebebiyle işlenen suçlar tutuklama sebebi sayılacak. Şiddet nedeniyle verilen hapis cezalarının ertelenmesine ise izin verilmeyecek.

Özel Okullar da Kapsamda

Düzenleme kapsamında özel okullarda görev yapan öğretmenler de bulunacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, şiddeti önlemek amacıyla hazırlanan düzenlemenin en kısa sürede Meclis’e gönderileceğini açıkladı. Tekin, eğitimcilerin karşı karşıya kaldığı şiddeti kınayarak, “Gelin hep birlikte ‘şiddete dur’ diyelim” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere Yönelik Şiddeti Kınama

Bakan Tekin, eğitim sendikalarının başkanlarıyla yaptığı görüşmenin ardından öğretmenlere yönelik şiddeti kınadı ve mücadele edeceklerini belirtti. Tekin, öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik baskı ve şiddetin asla kabul edilmeyeceğini vurguladı.

Kanun Taslağı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Sunulacak

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle ilgili detayları paylaşan Yusuf Tekin, şiddet içeren fiillere karşı alınacak önlemleri anlattı. Öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin yasal düzenlemelerle önleneceğini belirtti. Kanun taslağı önümüzdeki günlerde TBMM’nin onayına sunulacak.

İlgili Yazılar