Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Ukrayna’da üniversitesi okumak nasıldır ?

Ukrayna’da üniversitesi okumak nasıldır ?

admin admin - - 5 dk okuma süresi
12 0

Ukrayna’da üniversitesi okumak nasıldır ?

 

Ukrayna, Doğu Avrupa’da bir ülkedir. Kuzeyde Rusya, doğuda Beyaz Rusya, güneyde Polonya ve batıda Macaristan ile komşudur. Ukrayna, Macaristan, Romanya ve Avusturya ile kara sınırı paylaşıyor. Toplam alanı 73.061 mil karedir. Ukrayna’nın üç farklı ana bölgesi vardır; Donbas, Owczasy ve Dnipropetrovsk. Donbas, Ukrayna’daki ana kömür madenciliği bölgesidir. Owczasy, Ukrayna’nın en büyük tarım bölgelerinden biridir ve birçok meyve ve sebze üretmektedir. Dnipropetrovsk, Ukrayna’nın en büyük şehirlerinden biridir ve sanayi sektöründe birçok işe ev sahipliği yapmaktadır.

 Ukrayna’daki üniversitelerin çoğu devlet üniversitesidir ve tüm Ukrayna vatandaşlarına ücretsiz eğitim sağlar. Ukrayna’da hükümet tarafından finanse edilen ancak daha yüksek öğrenim ücreti alan özel üniversiteler de vardır. Bazı üniversitelerin ülke çapında birden fazla kampüsü vardır, böylece öğrenciler evlerine en yakın derslere katılabilirler. Çoğu üniversitenin beşeri bilimler, sosyal bilimler, fizik bilimleri ve matematik fakültelerinin yanı sıra dil ve edebiyat bölümleri vardır. Çoğu bölüm, farklı çalışma alanlarına sahip Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora dereceleri sunar.

Ukrayna’da birçok insan doktor, mühendis, öğretmen, avukat ve toplum için gerekli diğer profesyoneller olmak için üniversiteye gider. İnsanlar ayrıca araştırma amacıyla veya kişisel ilgi için kullanabilecekleri dereceler almak için Ukrayna’da üniversiteye gidiyorlar. Dil eğitimi veya kültürel değişim fırsatları için Ukrayna’da üniversiteye giden yabancı öğrenciler de var. Artı, mezun olduktan sonra muhtemelen bir daha asla yaşamayacağınız bir ülkenin ulusal özelliklerini anlama fırsatı veriyor. Üniversite. Bu, çoğu üniversitenin tüm öğrenciler için zorunlu dil dersleri ve zorunlu tarih dersleri olduğundan, Ukrayna dili, tarihi ve kültürünü öğrenmeyi içerir. Bazı üniversiteler işletme veya mühendislik teknolojisinde ileri dereceler sunduğundan, öğrenciler ayrıca uygun ana dalları seçmelidir. Öğrenciler ayrıca hangi bölgeye başvurmak istediklerini de düşünmelidir çünkü bazı üniversitelerin belirli bölgelerden daha fazla başvuranı varken diğer bölgelerden daha az başvuran vardır. Yüksek akademik standartlar, başvuruları düşük tutar, bu nedenle arzu edilen programlar için bekleme listeleri uzundur – bu nedenle, kurslarınızı ve ana dallarınızı seçerken ileriyi planlamak çok önemlidir.

Ukrayna’daki eğitim sistemi, devlet kolejleri ve üniversiteleri, özel kolejler, enstitüler, liselerden oluşur. ilkokullar ve akademik derece veren diğer çeşitli kurumlar. Her seviyenin yasal statüsüne ve misyonuna bağlı olarak kendi eğitim felsefesi, hedefleri ve yapısı vardır. Örneğin bu kurumlar şunları içerir: Halychyna Polytechnic University (Halychyna), Lviv University of Humanities (Lviv), Ivan Franko National University of Medical Sciences (Kiev), Kyiv National University of Construction & Transport (Kiev Polytechnic National University (Kyiv), National University Kiev “Kiev-Mohyla” (Kiev), Odesa Ulusal Üniversitesi), Dnipropetrovsk Ulusal Üniversitesi (Dnipropetrovsk), Odessa Ulusal Üniversitesi (Odessa). Her kurumun amaçlarını tanımlayan bir eğitim felsefesi vardır; eğitim yöntemi; çalışma düzeyi; Müfredat; muayeneler; değerlendirme; Fakülte üyeleri; personel vb..

Ukrayna’da günlük yaşam, üniversite içinde çalışarak geçirilen zamanın yanı sıra üniversite dışındaki çalışma olanaklarını da içerir. Bazı öğrenciler her gün kursları bittikten sonra yarı zamanlı işlere girerken, diğerleri drama kulübü veya atletizm takımı gibi öğrenci organizasyonlarına katılır. Üniversite dersleri her gün öğlen sona erdiğinden – genellikle akşam yemeğinden önce, öğrencilerin akşam yemeğinden önceki boş zamanlarında ödev yapmak veya Ukrayna tarihi kitaplarını çalışmak isteyebilecekleri çok sayıda boş zaman vardır – 17:00 – 19:00 • Akşam yemeğinden sonra genellikle yatma saatine kadar boş zaman vardır, burada bazı öğrenciler arkadaşlarıyla sosyalleşmek veya o gece saat 10.00-12.00 arasında uyumadan önce derslerinden kurtulmak için kitap veya dergi okumak isteyebilir:

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir