Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Şişli Belediye binasının karşısındaki rezidans inşaatında usulsüzlük tespiti

Şişli Belediye binasının karşısındaki rezidans inşaatında usulsüzlük tespiti

haber haber - - 1 dk okuma süresi
12 0

Belediye ekipleri projeye aykırılıkları belirledi

Şişli Belediye binasının karşısında bulunan ve tartışmalara neden olan rezidans inşaatında, belediyenin teknik ve zabıta ekipleri sabah saatlerinde incelemelerde bulundu. Yapılan incelemede, projeye aykırı çalışmalar yapıldığı tespit edildi. Ekipler, bazı demirlerin çapının proje gereği 12 milimetre olması gerekirken 10 milimetre olarak kullanıldığını, iksa kazıklarının uygulama sırasında değiştirilerek proje dışına çıkıldığını belirledi.

Çalışmalar durduruldu ve tutanak tutuldu

Tutanak tutarak çalışmaları durduran ekipler, inşaat alanının girişindeki kapıya mühür vurdu. Yapılan incelemelerde yapı denetim firmasının da ‘aykırı’ işlemlere müdahale etmediği ortaya çıktı. Daha önce 8 Nisan 2024 tarihinde de durdurulan inşaat alanında, belediye ekipleri eksiklikler nedeniyle ‘durdurma’ kararı almış ve onaylı proje talep etmişti.

Şişli Belediye Başkanı açıklama yapmıştı

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, seçim öncesinde yaptığı basın açıklamasında, deprem toplanma alanı olan 24 bin metrekarelik arazinin, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un imzasıyla rezerv yapı alanı ilan edildiğini duyurmuştu.

İlgili Yazılar