Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Bankalar hükümetin ‘bireysel kredileri kısın’ talebine karşı çıktı

Bankalar hükümetin ‘bireysel kredileri kısın’ talebine karşı çıktı

admin admin - - 2 dk okuma süresi
11 0

Son yıllarda kredileri istendiği kadar artırmadıkları için hükümetin hedefinde olan bankalar, bu defa ‘bireysel kredileri kısın’ talebiyle karşılaştı. Bloomberg’in aktardığına göre, bankacılardan BDDK Başkanı Akben’in sözlerine itiraz geldi.

Son yıllarda hükümet, birçok kez resmi ve gayriresmi yollardan bankaları daha fazla kredi vermeye teşvik etti. Hatta, özel bankalar, birçok örnekte, kredileri hükümetin istediği ölçüde artırmadığı için hükümetin eleştirilerinin hedefinde yer aldı.

Ancak son haftalarda bunun tam tersi bir durum yaşanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 10 gün önce yaptığı açıklamada “Bireysel kredilerin sınırlandırılması için bankalarla görüşmelerimiz var, ciddi bir artış var” demişti ancak Bloomberg’in bugün yayımladığı bir haber, bankaların bu talebi olumlu karşılamadığını ortaya koyuyor.

BDDK BAŞKANI İSTEDİ, BANKACILAR KARŞI ÇIKTI

Hükümet, bireysel kredilerdeki artışın enflasyondaki artışı ve cari açığı körüklediğini öne sürüyor ve bunun da bir faiz artışı baskısı yaratmasından çekiniyor. Bu nedenle, enflasyon artışını, faiz artırmadan frenlemenin yolunu arıyor.

Bloomberg’den Aslı Kandemir’in “Türk bankaları görüşmede tüketici kredilerini kısma çağrılarına direndi” başlıklı haberde, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben’in geçen hafta perşembe günü bankaların üst düzey yöneticileriyle yaptığı görüşmedeki tartışmayı aktardı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir