Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. 14’üncü yedek olmama rağmen okulu kazandım

14’üncü yedek olmama rağmen okulu kazandım

admin admin - - 2 dk okuma süresi
12 0

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY’nin ‘Kara Kuvvetleri Komutanlığı yapılanması’na yönelik soruşturmada gözaltına alınıp, itirafçı olan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski Kara Harp Okulu öğrencisi Meltem K. hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede itirafları yer alan Meltem K. “Okulu, 14’üncü yedek olmama rağmen kazandım” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, örgütün ‘mahrem yapılanması’nda yer alan şüphelilerle sabit hat ve ankesörlü telefonlar ile ardışık görüşmeleri tespit edilen eski Kara Harp Okulu öğrencisi Meltem K., haziran ayında operasyonla gözaltına alındı.

İfadesinde, örgütle 2014 yılından sonra irtibatı olmadığını ileri süren Meltem K., etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek, itirafçı oldu. Meltem K., savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol hükümleri uygulanarak, serbest bırakıldı.

‘EĞLENCELİ AKTİVİTELERLE BAĞLIYORLARDI’

Meltem K. hakkında, soruşturma tamamlanırken ‘örgüt üyeliği’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame düzenlendi. Mahkemece kabul edilen iddianamede, Meltem K.’nin itirafları yer aldı.

Meltem K., 2012 yılında Kara Harp Okulu’nu kazandığını, örgüt ile Ankara’da lise 2’nci sınıftayken arkadaşı aracılığıyla tanıştığını, örgüte ait yurtlarda kalmaya başladıktan sonra ‘Çetele’ adı verilen programa göre hareket ettiklerini, bu program kapsamında ders, dinlenme, aktivite saatlerinin belli olduğunu söyledi.

Meltem K., örgütün, yeni katılanları eğlenceli aktivitelerle zamanla kendine bağladığını, bir zaman sonra da sorumluluk vererek ayrılmalarını imkansız hale getirdiğini söyledi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir