Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi davasında mahkeme kararı çıktı

Olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi davasında mahkeme kararı çıktı

admin admin - - 2 dk okuma süresi
10 0

Fenerbahçe Ülker Stadı’nda 19 Nisan 2018 günü oynanan, Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş’in yaralanması ve maçın tatil edilmesiyle sonuçlanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde meydana gelen olaylara neden olduğu gerekçesiyle 46 kişinin “silahla yaralama”, “spor alanlarına yasak madde sokma” ve silahla yaralamaya teşebbüs” suçlarından yargılandığı davada karar çıktı.

Anadolu 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 2 tutuksuz sanık ve sanıkların avukatları katıldı.

Sanık Ümit Tüylü savunmasında, “Ben maç girişinde tüm bozuk paralarımı Kızılay’ın kutusuna bırakmıştım. Ancak daha sonra beş kuruşluk madeni paranın cebimde olduğunu fark ettim. Maç içinde yaşadığım duygusal değişim ve kendi takım oyuncularıma tepkimden dolayı bunu fırlattım. Para sahaya düşmedi” diyerek beraatini istedi.

Sanık avukatları ise müvekkillerinin beraatlerine karar verilmesini talep etti. Son sözleri sorulan sanıklar, “Takdir mahkemenizindir” dedi.

30 SANIĞA AYRI AYRI 7 AY 15 GÜN HAPİS

Davayı karara bağlayan mahkeme, suçun işleniş biçimi, sanıkların kastının yoğunluğu, dünya çapında bir derbi müsabakasının yarıda kalması nedeniyle ülke futbolunun ciddi bir şekilde imaj kaybı ve her iki takımın da ciddi şekilde zarar görmüş olmaları nedeniyle meydana gelen zararı dikkate alarak sanıkların cezalandırıldığını kaydetti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir