Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Siber Sorumluluk Sigortası Nedir?

Siber Sorumluluk Sigortası Nedir?

admin admin - - 3 dk okuma süresi
8 0

Siber sorumluluk sigortası, işletmeleri siber saldırılardan kaynaklanan mali kayıplardan koruyan bir poliçe türüdür. Günümüzün dijital dünyasında, siber sorumluluk sigortası her zamankinden daha önemlidir! Dolayısıyla siber sorumluluk sigortasının önemi her geçen gün itibariyle artış göstermektedir. Aslında, bir araştırma siber suçun küresel ekonomiye yılda 445 milyar dolara mal olduğunu tahmin ediyor ve birçok işletme bu artan tehdidin etkisini hissediyor. Dolayısıyla hemen herkes bu tarz suçlardan korunmanın alternatif seçenekleri arıyor.

Siber sorumluluk kapsamı, hem birincil hem de fazla sigorta formlarında mevcuttur. İşletmenizin ihtiyaçlarına bağlı olarak kapsamı geniş veya dar olabilir. Siber sorumluluk sigortası, siber saldırılarla ilgili birçok türde kaybı kapsar. Dolayısıyla siber sorumluluk sigortasının son derece kapsamlı bir sigorta türü olduğunu ifade edebiliriz. Kimlik hırsızlığı nedeniyle oluşan kayıplar veya şantaj planlarından kaynaklanan kayıplar da bu sigortanın kapsamına girer. Siz de siber sorumluluk sigortası hakkında daha kapsamlı bilgilere ulaşmak için burayı tıklayınız!

Ürün Sorumluluk Sigortası Nedir?

Ürün sorumluluk sigortası, bir ürünün üreticisini veya perakendecisini, ürünün kullanımı nedeniyle zarar gören müşteriler tarafından dava edilmekten koruyan bir sigorta türüdür. Ürün üreten veya satan herkes, bir ürün sorumluluk politikası satın almayı düşünmelidir. Bu politikalar, tüketicilere ürün satan şirketler için genellikle kanunen zorunludur ve ayrıca çalışanların işverenlerine karşı açacakları davalara karşı bir miktar koruma sağlar. Özel ahşap mobilyalar yapıyorsanız ve bunları şehirdeki el sanatları fuarlarında satıyorsanız, kırık ayaklar veya ahşap yüzeylerde çizikler gibi mobilya kazalarından kaynaklanan maddi hasarları içeren davalara karşı yalnızca temel korumaya ihtiyacınız olabilir.

Ürün yükümlülüğü davaları, pahalı yasal ücretler ve anlaşmalarla sonuçlanabilir, bu nedenle, tüketicilere ürün üretiyor veya satıyorsanız, bu tür bir politikayla kendinizi korumanız önemlidir. Buna ek olarak, birçok ülke; üreticilerin işletme lisansı gerekliliklerinin bir parçası olarak bu kapsamı taşımasını şart koşuyor. Ürün sorumluluk sigortası, ürününüzü kullanmaları nedeniyle yaralanan veya maddi hasara uğrayan müşterilerin açacağı davaları teminat altına alır. Bir e-ticaret web sitesi aracılığıyla çevrimiçi olarak yüksek kaliteli tasarım takıları satıyorsanız, poliçeniz, bunlarla ilgili bedensel yaralanma iddialarını kapsayabilir. Susal Sigorta aracılığıyla bu sigortaları ayrıcalıklı bir şekilde yaptırabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir