Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Ukrayna’da Tıp Okumak, Ukrayna Tıp 

Ukrayna’da Tıp Okumak, Ukrayna Tıp 

admin admin - - 4 dk okuma süresi
14 0

Ukrayna’da Tıp Okumak, Ukrayna Tıp 

Son yıllarda sağlıkla ilgili önem giderek artmıştır. Sağlığın yaşam için önem kazanması elbette, sağlık alanında personel ihtiyacını doğurmuştur. Bunların başında tıpla ilgili gerekli diploma ve yeterlilikleri olanlar bu anlamda geniş imkânlara kavuşmaya devam etmektedir.

Tıp dünyasına katılmak için yurt dışı imkânlarından büyük ölçüde yararlanmak mümkündür. Tıp dünyasının kapısını aralayan ülkelerden birisi de, Ukrayna’dır. Ukrayna da tıp okumak  gayet güzel bir karar olacaktır. Ukrayna  tıp  fiyatları okumakla Avrupa standartlarında geçerliliği olan ve YÖK denkliği kabul edilen diplomaya sahip olunabilir.             

Ukrayna’da Tıp Bölümü                                      

Türkiye’ ye yakınlığı ile biline Ukrayna en ekonomik yurt dışı eğitimi veren ülkelerden birisidir. Ukrayna’ da üniversite okumak için ilk 1000’de yer alan ve YÖK ‘ ün direkt denklik verdiği Ukrayna üniversiteleri bulunmaktadır.

Yüksek Öğretim Kurumu denkliği tanımasa bile  mezuniyet sonrası STS sınavına girilerek başarı ortalamasına gire denklik hakkı kazanılabilir.  Ukrayna Tıp için eurostar yurt dışı eğitim sitesinden detaylı bilgilere ulaşmak mümkündür.                                                               

Ukrayna’da Tıp Eğitimi                                           

Ukrayna da üniversite eğitimi için öğrenim görmek isteyenlerin Rusça ve İngilizce olmak üzere iki dil seçeneği bulunmaktadır. Ukrayna da üniversite eğitimi için, Odessa ve Kharkiv şehirlerinin yüksek öğrenci yoğunluğu ve ekonomik oluşundan dolayı tercih sebepleri arasında yer alabilir. Ukrayna da tıp okumak özellikle Harkov Karazin Üniversitesi, Kiev Medikal Üniversitesi, Odessa Tıp Üniversitesi gibi üniversitelerde okumak doğru tercihler arasında olacaktır.

Ayrıca Ukrayna Tıp fakültesi almak dünyanın birçok ülkesine göre gayet kolaydır. Ukrayna üniversiteleri, prosedürlerin en kolay olduğu ve zorlanmadan kaliteli eğitimin alındığı üniversitelerdir. İlk 500′ de yer alan Türkiye’de YÖK denkliği olan Ukrayna tıp üniversiteleri, Karazin Üniversitesi ve Odessa Devlet Tıp Üniversitedir.

Üniversiteler için tüm bilgilere,  eurostar yurt dışı eğitim sitesinden detaylı bilgilere ulaşmak mümkündür Ukrayna da tıp okumak prosedürü en kolay olan üniversiteler olmak itibariyle tercihler arasında yer alabilir.

Eurostar Yurtdışı Eğitim Kâtip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim – Beyoğlu / İstanbul Tel: 0(212) 244 66 00 adresini ziyaret edebilir ve gerekli bilgileri alabilirsiniz. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir