Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Tez Hazırlarken Hangi Kurallar Geçerli  

Tez Hazırlarken Hangi Kurallar Geçerli  

admin admin - - 3 dk okuma süresi
12 0

Tez Hazırlarken Hangi Kurallar Geçerli  

Tez hazırlama aşaması ile tez bölümü hemen hemen aynı kavramlardır. Birincisi, hiç kimse iyi bir gazete yazarı olmak için bir anneden doğmaz. Muhtemelen nasıl kağıt yazılacağını bilmiyorsun. Ancak eksikliğinizi giderebilir ve konuyla ilgili gerçekten iyi bir makale yazabilirsiniz. Makale bir teklifle başlar ve yavaş yavaş olgunlaşır.

Zamanla geliştirilen başlıklar ile tez planları oluşturulmaktadır. Bir dal ve disiplinde akademik yeterliliği göstermek için tez hazırlamak gerekir. Ancak bildiri, yalnızca belirli kaynaklardan alınan bilgilerin rastgele derlenip sunulduğu bir metin değildir. Tez yazmanın belirli aşamaları, kuralları ve biçimleri vardır, bu nedenle tezi yazarken tezin nasıl hazırlandığına dikkat edin.

YÖK, kabul edilen yüksek lisans tezlerini web sitesinde katalog şeklinde sunmaktadır. Metodoloji ve üslup hakkında bilgi, burada bir örnek makale incelenerek elde edilebilir. Tezin yazım amacına göre bitirme tezi, yüksek lisans tezi ve doktora tezi alanlarına ayrılmıştır. Tez yazarken ilgili disiplindeki öğretim elemanlarının yanı sıra tez danışmanıyla da iletişim halinde olunması gerekir. Tez danışmanlık hizmeti profesyonel hizmettir.

Tez Süreci

Tez yazmanın ilk adımı bir konuya karar vermektir. Bir konuya karar verdikten sonra, onu daraltmalı ve bir konu oluşturmalısınız. Bu başlığın ilgi duyulan bir konudan belirlenmesi araştırmanın akıcılığı ve verimliliği açısından faydalı olacaktır. Konuların sınırlandırılması hem kaynakların verimli kullanılması hem de makalelerin olabildiğince hızlı yazılması için önemlidir.

Bir tezi klasik bir bilgi metninden ayıran temel unsurlardan biri hipotez kurma ihtiyacıdır. Bu varsayım, teoriye dayalı belirli ilişkileri sınırlamak için gereklidir. Bildiri hazırlarken makalenin nasıl yazıldığına dikkat edin, bu durumda ilerlemesi kolay bir konu seçilmeli ve o konudaki materyal taranarak başlanmalıdır. Tez danışmanlık şirketleri hızlı hizmetler sunar.

Tez, bir anda yazılabilecek bir metin değildir ve uzun vadeli bir odaklanma gerektirir, bu nedenle belirli bir taslak hazırlamanız ve bu taslağı takip etmeniz gerekir. Kaynak kitap okunup incelendikten sonra disiplinin ilerlemesine göre bir taslağın oluşturulması zorunludur. Mümkün olduğu kadar çok sayıda birinci elden kaynağa erişmek faydalı olacaktır.

Bu bağlamda, tez konusunun nasıl hazırlanacağını düşünürken ad hoc bir plan hazırlayıp geliştirerek hareket etmek gerekir. Kaynakları okurken not almaya devam etmeli ve alıntı yaparken onlara ayrı bir not vermelisiniz.  Kaliteli bir hizmet için https://tezdanismanlikhizmetleri.com/  sitesinden hizmetler alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir