Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Piezo Rinoplasti Nedir?

Piezo Rinoplasti Nedir?

admin admin - - 4 dk okuma süresi
9 0

Piezo Rinoplasti Nedir?

Piezo rinoplasti, bir cerrahi prosedür olup burun şeklinin değiştirilmesi amacıyla yapılır. Bu yöntem burun kemiğinin yapısına göre özel olarak tasarımlanmış piezoelektrik cihazlar kullanılarak gerçekleştirilir. Bu cihazlar burun kemiğine doğru bir şekilde uygulandıklarında, kemiklerin yapısını değiştirerek burun şeklini istenilen şekle getirirler.

Piezo rinoplasti, diğer burun estetiği yöntemlerine göre daha az invazif bir prosedürdür ve daha az ağrıya neden olur. Ayrıca bu yöntem sayesinde burun şeklinin değiştirilmesi işlemi daha hızlı gerçekleşir ve iyileşme süreci daha kısadır. Ancak piezo rinoplasti yöntemi diğer yöntemlerden daha pahalıdır ve bu nedenle bazı insanlar için uygun olmayabilir.

Piezo rinoplasti yöntemine başvurmadan önce cerrah tarafından yapılacak bir muayene sonucunda burun şeklinin değiştirilebilirliği ve uygunluğu değerlendirilir. Eğer burun şeklinin değiştirilebilir olduğu tespit edilirse cerrah ve hasta birlikte burun şeklinin değiştirilmesi amacıyla hangi yöntemlerin kullanılacağı konusunda görüşme sağlar. Bu karar verilirken hastanın beklentileri, sağlık durumu ve cerrah tarafından önerilen seçenekler de dikkate alınır.

Piezo Rinoplasti ile Burun Estetiği Arasındaki Fark Nedir?

Piezo rinoplasti, burun estetiği işlemlerinin bir türüdür. Bu işlemlerde, burun kemiği ve kıkırdaklarının şeklini değiştirmeyi amaçlayan cerrahi müdahaleler yapılır. Piezo rinoplasti ise bu cerrahi müdahalelerin bir türüdür ve piezoelektrik enerji kullanılarak yapılır.

Piezoelektrik enerji, bazı kristal yapıdaki maddelerin mekanik olarak uygulanan baskı ya da sıkıştırma etkisiyle elektrik enerjisi üretebilme yeteneğine sahip olmasıdır. Bu enerji piezo rinoplasti işlemlerinde burun kemiği ve kıkırdaklarının şeklini değiştirirken kullanılır. Bu sayede burun estetiği işlemlerinin daha doğal bir görünüm sağlaması ve daha az ağrı ile gerçekleştirilmesi mümkün olur.

Burun estetiği işlemlerinde burun kemiği ve kıkırdaklarının şeklinin değiştirilmesi amaçlanır. Bu işlemler burunun daha estetik bir görünüm kazanmasını amaçlar ve burun kemiğinin ve kıkırdaklarının şeklinin değiştirilmesi ile gerçekleştirilir. Burun estetiği işlemleri piezo rinoplasti gibi farklı tekniklerle de yapılabilir. Bu teknikler arasında lazer rinoplasti, klasik rinoplasti gibi seçenekler bulunmaktadır.

Doktor Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Yapılacak işlemler için tercih ettiğiniz doktorun bilgi birikimi ve tecrübesi oldukça önemlidir. Yapılacak olan işlemler alanında uzman doktorlar tarafından yapılması gerekmektedir. Op. Dr. Oğuz Kaan Önder, uzun seneler boyunca burun estetiği konusunda birçok ameliyata girmiş ve başarılı sonuçlara imza atmıştır. Sizlerde Oğuz Kaan Rinoplasti uzmanıyla çalışmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

NOT: Bu makale içerisinde yer alan tüm içerik hastaları bilgilendirme amaçlıdır. Sağlık durumunuzla ilgili tüm konularda mutlaka doktorunuza başvurunuz.

  • Op. Dr. Oğuz Kaan Önder

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir