Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. İstanbul Finans Merkezi’nde inşaat da Körfez ile görüşmeler de hızlandı

İstanbul Finans Merkezi’nde inşaat da Körfez ile görüşmeler de hızlandı

admin admin - - 2 dk okuma süresi
11 0

Körfez ülkelerinin İstanbul Finans Merkezi’nde yerini alması için görüşmeleri hızlandıran Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Katar’da ofis açtı. Projenin büyük bir bölümünün 2022’nin ortasında açılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada,
İstanbul Finans Merkezi ile bu alanda dünyadaki önemli merkezlerden biri olmanın peşinde olduklarına işaret ederek “Bu projenin İslami finans bakımından da bir merkez olmasını arzu ediyoruz. Bununla ilgili mevzuat çalışmalarımızı yakında tamamlayacağız” dedi.

YASA TEKLİFİ MECLİS’TE

İstanbul Finans Merkezi için bir kanun 10 maddelik bir kanun hazırlandı. Geçtiğimiz aylarda Meclis’e gönderilen yasanın yürürlüğe girmesiyle İFM’nin nasıl yönetileceği, orada ne tür istisnaların, teşviklerin sağlanacağı belli olacak.

* Kanun taslağına göre, İstanbul Finans Merkezi bölgesinde faaliyet gösterecek finansal kuruluşların, hizmet ihracı niteliğindeki faaliyetlerinin neredeyse tamamı vergiden muaf olacak.

* Katılımcı belgesi almış finansal kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen finansal hizmet ihracı niteliğindeki faaliyetlerinin tamamına yakını vergiden muaf olacak.

VERGİ İSTİSNALARI

* Faaliyetler kapsamında elde edilen kazançlarının yüzde 75’i kurum kazancından indirilecek. İşlemler ile bu hizmet ve işlemler nedeniyle lehe alınan paralar, Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi’nden istisna olacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir