Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Site Haritası Nedir? Nasıl eklenir?

Site Haritası Nedir? Nasıl eklenir?

admin admin - - 4 dk okuma süresi
13 0

Site Haritası Nedir? Nasıl eklenir?

Site haritası, web sitenizdeki sayfalar, videolar ve diğer dosyalar hakkındaki bilgileri ve bunlar arasındaki ilişkileri belirttiğiniz bir dosyadır. Google gibi arama motorları, web sitenizi daha verimli bir şekilde taramak için bu dosyayı okur. Bir site haritası ile Google’a sitenizde hangi sayfaların ve dosyaların önemli olduğunu düşündüğünüzü söylersiniz. Ayrıca bu dosyalar hakkında değerli bilgiler de sağlar. Örneğin, sayfanın en son ne zaman güncellendiği ve sayfanın alternatif dil sürümleri olup olmadığı gibi.

Örnek Sayfa Haritası

Bu konuda örnek bir sayfa haritası sizin için eklenmiştir. Göz atabilirsiniz.

Sayfalarınızdaki videolar, resimler ve haber içerikleri gibi belirli içerik türleri hakkında bilgi sağlamak için bir site haritası kullanabilirsiniz. Örnek:

Site haritasındaki bir video girişi videonun uzunluğunu, derecelendirmesini ve yaş derecelendirmesini gösterebilir.

Site haritasındaki bir resim girişi, sayfadaki resimlerin konumunu içerebilir.

Haber site haritasındaki bir giriş, bir makalenin başlığını ve yayın tarihini içerebilir.

Sayfa Haritasını Dikkatli Kullanmanız Gereken Durumlar

Web siteniz çok büyükse. Sonuç olarak, Google’ın web tarayıcılarının bazı yeni veya yakın zamanda güncellenmiş sayfaları taraması pek olası değildir.

Sitenizde diğer sayfalardan izole edilmiş veya birbiriyle çok az bağlantısı olan birçok içerik sayfasından oluşan bir arşiv varsa. Sitenizdeki sayfalar birbirlerinden alıntı yapmıyorsa, Google’ın bazı sayfalarınızı gözden kaçırmaması için bunları bir site haritasında listeleyebilirsiniz.

Siteniz yeniyse ve sitenize giden dış bağlantı sayısı azsa. Googlebot ve diğer web tarayıcıları web’i bağlantıları takip ederek ve bir sayfadan diğerine geçerek tarar. Bu nedenle, başka hiçbir web sitesi sayfalarınıza bağlantı vermiyorsa Google sayfalarınızı bulamayabilir.

Web siteniz çok sayıda zengin medya içeriği (videolar, resimler) içeriyorsa veya Google Haberler’de listeleniyorsa. Bilgi verildiğinde, Google site haritalarındaki diğer ek bilgileri dikkate alabilir.

Aşağıdaki durumlarda, bir site haritasına ihtiyacınız olmayabilir:

Web siteniz “küçüktür”. Bu, sitenizde 500’den fazla sayfa olmadığı anlamına gelir (bu toplam, yalnızca arama sonuçlarında listelenmek için gerekli gördüğünüz sayfaları içerir).

Web siteniz kendi içinde yoğun bir şekilde bağlantılıdır. Bu, Google’ın sitenizin tüm önemli sayfalarını ana sayfadan başlayarak ve bağlantıları takip ederek bulabileceği anlamına gelir.

Arama sonuçlarında görünmesi gereken çok fazla medya dosyanız (videolar, resimler) veya haber sayfanız yok. Site haritaları, Google’ın sitenizdeki video ve resim dosyalarını veya haber makalelerini bulmasına ve anlamasına yardımcı olabilir. Resimlerin, videoların veya haber makalelerinin arama sonuçlarında görünmesini istemiyorsanız site haritasına ihtiyacınız olmayabilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir