Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Röportaj
  4. »
  5. Kripto Para Nedir?

Kripto Para Nedir?

admin admin - - 4 dk okuma süresi
11 0

Kripto paralar; bilgisayarların gücüyle üretilen, blok zincir teknolojisine dayanmakta olan, banka ya da hükümet gibi merkezi bir otoriteye ihtiyaç duymaksızın dolaşımda olabilen ve tamamen dijital ortamda üretilen sanal para varlıklarıdır. Kripto paralar, bilgisayar gücüne dayalı, madencilik adı verilen bir süreçle oluşturulmaktadır.

Dijital borsalar ile satın alınabilen kripto paralar; yine bu sanal borsalar üzerinden kullanıcılar satın alma, para değişimi ve ticareti yapma olanakları kazanmaktadırlar. Kullanıcılar, kripto para varlıklarını güvenli bir ortamda tutmak için kriptografik cüzdanlar kullanırlar. Kripto para birimleri sadece bir blok zincirinde tutulabilen ve paylaşılan bir sanal varlık kaydı olarak bulunurlar. Şu an dolaşımda olan 5.000’den fazla farklı çeşit kripto para birimi bulunmaktadır.

Kripto Para Piyasasının Geleceği?

Teknolojik gelişmeler, kripto para birimlerinin değişimi ve finansal anlmadaki yenilikler, geleneksel kullanılma şeklini değiştirdi. ATM’lerden para çekme, mağazadan alışveriş yapma ve hatta birisine para verme durumları çoğunlukla geride kaldı. COVİD-19 salgınıyla birlikte gelinen noktada kişilerin finansal anlamda yaptığı işlemlerin mobil bankacılık, internet bankacılığı gibi dijital ortamlara geçmesine neden oldu.

Kripto paralar, kişilerde oluşan para kavramını değiştirerek şu anda ulusal paraları yöneten kurumlara meydan okumaya başladı. Dünyada birçok ülkede kendilerini kripto paralara ve blockchain teknolojisine açmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda kripto parayı ülkenin resmi para birimi yapan ilk ülke El Salvador oldu.

Kripto Para Nasıl Alınır Satılır? Kripto Cüzdanları Nelerdir?

Kripto paraların ülkemizde ve dünyada yayılmaya başlamasıyla birlikte insanların aklında oluşan sorulardan birisi de satın aldığım kripto paraları nerede ve ne şekilde tutabileceğim sorusu oldu. Kripto para varlıklarının tutulduğu ortamın güvenlikli ve hızlı işlemlere uygun olması gerekmektedir.

Kripto paralar satın alındığında kripto para cüzdanlarında depolanmaktadırlar. Kripto para cüzdanları kişilerin şifrelerini saklayarak kişilerin harcamalarına izin veren yazılım ya da yazılım uygulamalarıdır. Sanal varlıklarınızın güvenli bir şekilde depolanmasını sağlayan birçok kripto para cüzdanları vardır. Kişiler kripto para nasıl alınır satılır konusunda bilgi sahibi olduktan sonra satın aldıkları kripto paraları ne amaçla kullanacaklarını planladıktan sonra ne tür kripto para cüzdanı satın almaları gerektiğini araştırmaları lazımdır. İhtiyacınız olan cüzdan satın aldığınız veya satın almayı düşündüğünüz kripto para birimine göre değişiklik göstermektedir.

Güncel Binance Referans (Komisyon İndirimi) Kodları (Ömür Boyu Geçerli)

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U

Binance Futures vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir