Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Joe Biden Ukrayna sınırında

Joe Biden Ukrayna sınırında

admin admin - - 2 dk okuma süresi
10 0

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna sınırında ABD’li askerlerle biraraya geldi.

Brüksel’de Rusya-Ukrayna savaşı bağlamındaki temaslarını tamamlayan Biden, bugün Polonya’ya geçerek Rzesnow kentine vardı.

Biden’ın ilk olarak, ABD Ordusu’nun 82. Hava İndirme Tümeni üyeleriyle bir araya geldi. Askerlerle birlikte oturup pizza yedi.

Biden, askerlere, Bağdat’ta konuşlandırılırken rahmetli oğlu Beau Biden’i ziyaret ettiğini ve dikkat çekmemek için annesinin kızlık soyadını kullandığını söyledi.

“Şu anda yaptıklarınız tüm dünya için çok önemli. Bir dönüm noktasındayız. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Demokrasiyi savunmak, vahşeti önlemek için buradayız. Uzun zamandır buradayız. ‘Amerika’nın en iyi askerlerini gönderin’ dedim. Hizmetiniz için teşekkür ederim.”

Biden’a ziyaretinde ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de eşlik etti. Biden’ın günün ilerleyen saatlerinde Polonya’nın başkenti Varşova’ya geçmesi ve yarın Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüşmesi planlanıyor.

Görüşmede Biden’ın, Duda’ya Ukraynalı mültecilere kucak açtıkları için teşekkür etmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Polonya’daki temasları kapsamında Ukrayna’daki insani durum hakkında yetkililerden brifing aldı.

Biden’ın Polonya’daki brifingine Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Başkanı Samantha Power katıldı.

Rusya’nın Ukrayna’ya savaşına karşı atılacak en güçlü adımın demokratik ülkelerin birliği olduğunun altını çizen Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e atıfta bulunarak, “Biz açık bir şekilde savaş suçlusu olan bir adamın kendi elleriyle oluşturduğu yıkımın etkilerini azaltmak için çabalıyoruz. Bu savaş suçlusu ifadesinin hukuki karşılıkları da bulunacaktır” dedi.

Biden, tüm dünyanın birlik olmasının Rusya’yı şaşırttığını vurgulayarak, “Dünya tarihindeki en ağır yaptırımları uygulamak konusunda bizimle birlik olan herkese teşekkür ediyorum. Bu yaptırımların devamı da gelecek” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir