Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Omicron ile ilgili büyük keşif

Omicron ile ilgili büyük keşif

admin admin - - 2 dk okuma süresi
8 0

Uluslararası bir bilim insanı ekibi, Omicron ve diğer SARS-CoV-2 varyantlarını nötralize eden antikorlar belirledi. Bu antikorlar, virüsler mutasyona uğradıkça esasen değişmeden kalan virüs spike proteininin alanlarını hedefliyor. Omicron varyantı, hücrelere tutunmak ve hücreleri istila etmek için kullandığı spike proteininde 37 mutasyona sahip.Bu alışılmadık derecede yüksek sayıda mutasyon, varyantın neden bu kadar hızlı yayıldığını, aşılanmış insanları enfekte ettiğini ve daha önce enfekte olanları yeniden enfekte ettiğini açıklar nitelikte…

Nature dergisinde yayımlanan çalışmanın yazarlarından Doç. Dr. David Veesler, “Spike protein üzerindeki bu ‘geniş ölçüde nötralize edici’ antikorların hedeflerini belirleyerek, yalnızca omikron varyantına değil, gelecekte ortaya çıkabilecek diğer varyantlara karşı da etkili olacak aşılar ve antikor tedavileri tasarlamak mümkün olabilir” dedi.

Protein üzerindeki bu bölgeler, mutasyona uğrarlarsa proteinin kaybedeceği temel bir işlevi oynadıkları için kalıcı olabilir. Bu tür alanlara “korunmuş” denir. Veesler, antikorların, virüsün pek çok farklı varyantında korunan alanların tanınması yoluyla nötralize edilebildiğinin bulunmasının, bu bölgeleri hedef alan aşı ve antikor tedavileri tasarlamanın, mutasyon yoluyla ortaya çıkan geniş bir varyant yelpazesine karşı etkili olabileceğini öne sürüyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir