Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. İBB arazisinin satışı oybirliği ile reddedildi

İBB arazisinin satışı oybirliği ile reddedildi

admin admin - - 3 dk okuma süresi
9 0

İBB’ye ait Ataşehir’deki 28 bin 632 metrekarelik parselin satışı için yönetim tarafından hazırlanan teklif, İBB Meclisi’nde bütün partilerin oybirliği ile reddedildi. Satış kararının reddedilmesine rağmen AKP ve CHP arasında tartışma yaşandı. Tartışmada Ataşehir’deki başka bir nokta olan millet bahçesi yapılacağı vaat edilen Erenköy Gümrük Müdürlüğü arazisinin Cumhurbaşkanlığı’nın kararı ile imara açılması tartışıldı. 

Ataşehir Barbaros Mahallesi’nde üzerinde metro durağı inşaatı bulunun, planlarda metro, belediye hizmet alanı ve park fonksiyonunda bulunan İBB’ye ait 28 bin 632 metrekarelik parselin satış talebi, İBB Meclis gündemine geldi. İBB Emlak Müdürlüğü tarafından hazırlanan satış teklifi, AKP-MHP ile CHP-İYİ Parti grubunun oyları ile reddedildi.

Satış kararının oybirliği ile reddedilmesi karşın parti grupları arasında tartışma çıktı. CHP grubu, teklifin Emlak Müdürlüğü’nden sehven geldiğini açıkladı. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, yönetimin böyle bir talebi olsa bile grup olarak bunu uygun bulmadıklarını söyledi.

“FACİADAN DÖNÜLDÜ”

AKP’li Meclis Üyesi Muhammet Kaynar “Bu masum bir konu değil. Belediye yönetimi 28 bin metrekarelik parseli ‘sehven’ satışa çıkarmak istedi. Belediye kimlere emanet? Biz ekstra araştırmamız sonucunda üzerinde metro inşaatı olduğunu gördük. Biz bulmasak sehven satılmış olacaktı. Büyük bir faciadan dönüldü” dedi.

ERENKÖY GÜMRÜK ARAZİSİ TARTIŞMASI

Balyalı “Zannedersiniz ki idamlık suç işledik. Ataşehir hakkında bu kadar konuştu Muhammet bey. Ataşehir İçerenköy Mahallesi’ndeki Erenköy Gümrüğü, Cumhurbaşkanı tarafından millet bahçesi olarak vaat edilmişti. Millet bahçesinden vazgeçilerek 2.07 emsal ile 20 kat yüksekliğinde binalar için imara açılması oranın rezidanslar dikilmesi konusunda kendisi ne düşünüyor çok merak ediyorum. İstanbul’da imara açılan diğer alanlarla ilgili görüşü ne? Geçen dönem burada yaratılan imar rantını önümüzdeki ay tekrar anlatayım isterseniz. Biz satışa zaten hayır diyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir