Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Kasko Sigortası Olmadan Trafiğe Çıkılır mı?

Kasko Sigortası Olmadan Trafiğe Çıkılır mı?

admin admin - - 3 dk okuma süresi
9 0

Kasko; taşıtları, oluşabilecek her türlü riskli durumda güvence altına almaya yarayan bir sigorta türüdür. Araçlar için taşıt sigortaları zorunlu olmasına rağmen, kaskolar için bir zorunluluk bulunmamaktadır. Fakat, olumsuz bir durumla karşılaşıldığında kasko teklifi almış olmak ve kasko sigortası sorgulamasında olumlu yanıt almak çok önemli olmaktadır. Zorunlu trafik sigortasının zararın tamamını karşılamaya yeterli olmadığı durumlarda, kaskonuz hemen devreye girerek sizleri bu durumdan kurtaracaktır.

Kasko sigortası bir yıl için düzenlenmektedir. Akabinde her yıl düzenli olarak yenilenmesi gereken bir sigortadır. Kasko sigortası genel şartları; sigortalı olan kişinin aracını, sözleşmede yer alan risklere karşı bir yıl boyunca maddi olarak güvence altına almaktadır.

Kasko Sigortası Nedir?

Genel olarak kasko sigortası nedir, diye soracak olursanız; aracın çalınması, yanması, çarpılması gibi durumlarda oluşan zararları güvence altına almaktadır. E-sigortam vb. firmaların kasko sigortası poliçelerinde genel ve özel şartlar bulunmaktadır. Genel şartlar kanunlarla belirlenmiştir.

Bunlar;

  • Sigortanın Kapsamı; aracın çalınması, yanması gibi durumlarda geçerli olduğunu göstermektedir. Sigorta kapsamı açısından dar, standart ve geniş kapsamlı olarak üçe ayrılmaktadır. Her birinden belirtilen teminatlar farklıdır. Ve isimlerinden de anlaşılacağı üzere koruma ve teminatları giderek artmaktadır.
  • Poliçede aracın her türlü parçası ve sonradan yapılan eklemeler sözleşmeye dahil edilebilmektedir. Bunun yanı sıra ek sözleşmeler ile güvence altına alınabilecek zararlar da mevcuttur. Kasko fiyat alma politikası da bu bağlamda değişebilmektedir.
  • Aracın teminat dışında kalabilecek zararları da mevcuttur. Savaş, alkollü araç kullanımı, araçta belirlenenden fazla yük ya da yolcu taşınması gibi durumlar örnek olarak gösterilebilir. Kasko fiyat alma ve sigortalama işlemi sırasında bu şartları gözden geçirmeniz gerekmektedir.
  • Kasko sigortalarında istisna poliçe durumu da bulunmaktadır. Sigorta yaptıranın belirli bir oranda hasarı karşılayacağını belirten durumdur. Kasko sigortası teklif al seçeneklerinde gerekli karşılaştırmaları yaparak ihtiyaca yönelik tercihte bulanabilirsiniz.

Kasko sigortası, taşıt sigortaları gibi zorunlu değildir. Kaskosu olmayan araçlar trafiğe çıkabilir. Fakat zorunlu araç sigortalarının yaptırılmış olması gerekmektedir. Kasko teklifi ve sigortası kapsamı; aracın yanması, çalınması gibi olumsuz durumlar karşısında kişinin poliçe kapsamında ek teminatlar ile yaptırabileceklerin genişletilmesidir.

Kişiler araçlarına kasko sigortası yaptırma konusunda artık daha titiz ve hızlı davranmaktadır. Çünkü kasko sigortası teklif alma ve yaptırma koşullarına bakacak olursak, aracın bir kazaya karışmış olması durumda sigorta karşı tarafın değil, sizin zararlarınızı bir an önce güvence altına almayı amaçlamıştır. Bu nedenle sigorta firmaları aracılığıyla online ve uygun fiyatlı kasko fiyat teklifi alabilirsiniz. Anında uygun fiyata birçok firmaya göz atmak için e-sigortam.com’u ziyaret edin.

Görseller:

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir