Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Kombi Bakımı Nedir?

Kombi Bakımı Nedir?

admin admin - - 3 dk okuma süresi
8 0

Kombi, evlerimizde iş yerlerinde hem ısınmak hem de sıcak su elde etmemizi sağlayan bir cihazdır. Özellik ile havalar soğumaya başladığında ve kış aylarında çok önemli bir ihtiyaç olan ısınmayı sağlamaktadır. Sıcak suyu evlerimizde rahatlık ile kullanmamızı sağlar. Hayatımızın merkezinde ve bir evin olmazsa olmazıdır desek yanlış söylemiş olmayız. Kombide bir cihazdır. Her cihaz gibi bir kullanım ömrü, bakımı, arızası her şey olmaktadır. Bir kombiyi en iyi performans ile kullanmanın yılı düzenli olarak kombi bakımı yaptırmaktan geçmektedir.  Ankara kombi servisi olarak kombi bakım hizmetimiz bulunmaktadır. Kombi bakımının yanında, kombi tamiri ve kombi servisi hizmetlerimiz ile sizlere hizmet etmekteyiz.

Kombi Bakımı Neden Önemlidir?

Kombinizi yılda bir defa kombi bakımı konusunda uzman bir yere bakım yaptırmanız gerekmektedir. Kombi bakımı kolay bir işlem değildir. Özellik ile bu işten tam anlamı ile hakim olmayan kişiler tarafından yapılırsa daha büyük zarar görmektedir. Kombi bakımının en önemli nedeni can ve mal güveliğiniz için yaptırmalısınız.  Kombilerin patlama ihtimalleri bulunmaktadır. Zamanında yapılan kombi bakımı ile bu durumun oluşmasını önleyebilirsiniz.

Kombi bakımı yaptırmanın diğer bir faydası ise kombinin kullanım ömrünün uzamasını sağlar, arızalanma ihtimali çok azalır. Bu durum şu anlamada gelir.  Daha az bozulması daha az kombi servisiaramanız demektir. Kombi tamiri yaptırmanıza gerek kalmaz.

Kombi doğalgaz ile çalışmaktadır. Bakımı yapılan bir kombi daha az doğalgaz tüketecektir. Bu da doğalgazı en verimli şekilde kullanılmasını sağlamaktadır. Kısacası tasarruf sağlamaktadır.

Bakım yapılmaması halinde kombinin kullanım ömrü azalır, can ve mal güvenliği tehlikesi ve doğalgazı fazla harcanmasına neden olur.

Kombi Bakımında Yapılan İşlemler

Ankara kombi servisi hizmetimiz ile kombi bakımında;

  • Gaz ve hava karışım oranları kontrolü
  • Gaz ve su kaçağı kontrolü
  • Kombi suyu boşaltma
  • Brülör temizliği
  • Sistemin çalışma performansı
  • Yanma haznesi temizliği
  • Üç yollu vana temizliği
  • Genleşme tankının kontrolü
  • Filtre temizliği

Ve birçok işlem dikkatli ve özenli bir şekilde yapılmaktadır. Kombi bakımı tamamlandıktan sonra kombi ve peteklerin çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. Kombi bakımınız tamamlanmış olur.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir