Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Popüler Bir Seyahat Uygulaması: Couchsurfing

Popüler Bir Seyahat Uygulaması: Couchsurfing

admin admin - - 2 dk okuma süresi
8 0


Son yıllarda genöler arasında yurt dışına seyahat etmek oldukça popüler hale geldi. Ama dövizin hatırı sayılır armasından mütevellit, gençler daha az para harcamaya yöneliyorlar ve çeşitli seyahat uygulamaları kullanıyorlar. Couchsurfing de bunlardan biri. Couchsurfing nedir dediğinizi duyar gibiyiz. Kısaca açıklayalım. Couchsurfing, gittiğiniz şehirde yaşayan birinin evinde kalmanıza olanak sağlayan bir uygulama. Uygulama üzerinden ev sahibi ile iletişim kuruyorsunuz, kalacağınız günleri söylüyorsunuz ve eğer ev sahibi müsait ise onaylıyor ve onun evinde kalıyorsunuz.

Bu uygulama ne güzel, bedavaya konaklıyoruz diye düşünmeyin. İşin felsefesi başka aslında. Uygulamanın asıl amacı yerel insanlarla tanışıp onlarla kültürel alışveriş yapmak ve gittiğiniz şehri daha yakından tanımak. Olayı sadece bedava konaklamadan görenler ise hoş karşılanmıyor ve kötü referanslar alıyorlar.

Uygulama ücretsiz ve masaüstü olarak da mobil olarak da kullanılabiliyor. Dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılan couchsurfing ülkemizde de çok yaygın. Tabii ki güvenlik endişeleriniz olabilir. Ama olay referans ve puan usulü ilerlediği için çok da bunu kafanıza takmanıza gerek yok. Evine gideceğiniz kişinin daha önceki puanlarını inceleyebilir, hakkında yapılan yorumları okuyabilirsiniz.

Bununla birlikte sadece konaklama için de kullanılmıyor. O şehirde bir etkinlik var ise topluluk orada bu etkinliği açıyor ve yeni insanlarla tanışmanıza olanak sağlıyor. Sizce de çok iyi bir uygulama değil mi? Her yurt dışı seyahatinde kullanmalık.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir