Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Süleyman Soylu’dan flaş açıklama

Süleyman Soylu’dan flaş açıklama

admin admin - - 5 dk okuma süresi
11 0

İşte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamaları:

Yeni bir darbe, yeni suikast planları var. Ama buna güçleri yok. Özellikle Balkanlar’da çok güçlüler. Özellikle dışarıda da lojistik ayağını çözmeye çalışıyoruz. Avrupa’nın bir kısmında bunları içselleştirmiş durumda. Darbe de dahil bütün bunları kendi içlerinde değerlendiriyorlar. Her hafta terör örgütü lideri subliminal mesajlarla kendi örgünü ayağa tutmak için mesajlar veriyor. Sosyal medya üzerinden destek arıyorlar. Ülke içinde tehdit oluşturabilecek tehdit hücreleri var. Twitter ve Facebook’ta manipülasyon yapıyorlar. Bunlar Türkiye’yi belli bir ısıda tutabilmek için dönem dönem yükseltmek dönem dönem eksiltmek için bunları kullandılar. FETÖ’nün otobanı bizi çok kuşatan bir otaban. Mesela PKK terör örgütü bize karşı bir hat kurmaz. Tamamen Kürt vatandaşlarımıza yönelik bir dil kullanır. Terörle mücadeleye giriyoruz. Asılsız şehit haberleri yapıyorlar.

“25 KİLOMETRE İLERİ GİRİP HAT KURACAĞIZ”
Kandil, terör örgütü PKK’nın dünyayla görüşme yaptığı yer. Kandil’de PKK aleyhine tek bir söz söyleyemezsiniz. Kandil’deki mesele şu; Eskiden ‘Acaba girersek nasıl bir durumla karşılaşırız?’derdik. Kandil’e gireriz ama ABD ne de, İran ne der, diyorduk.

Türkiye’nin gücünü sınayan psikolojik bir merkezdir. Kandil aleyhine tek laf edemezsiniz. Bu psikolojik baskı Doğu ve Güneydoğu’da vatandaşlarımızı canından bezdirdi. Bizim oradaki vatandaşlarımıza ayrı terör örgütüne ayrı davranışımız dengeleri değiştirdi. Şırnak ve Hakkari sınırları hattı düzgün hat olmadığı için fiziki olarak kontrol etmemiz zor. Kaçakçılıkla birleştirmişler. Ağrı hattını kapatınca uzun süre sonra bu hatta eroin yakaladık. Yapmamız gereken bir şey var. Ya bu hattı geri alacağız ya da 25 kilometre ileri gidip bir hat kuracağız. Bazı yerlerde 40 kilometre varsa da ortalama 25 kilometre. Şu an ikincisini yapıyoruz.

“İSTEDİĞİMİZ AN KANDİL’İ ELE GEÇİREBİLİRİZ”
Kandil bizim için eskiden uzak ve zor hedefti. Kandil şu anda bizim için yakın hedef. İstediğimiz an Kandil’i ele geçiririz. Türkiye çok yakın zamanda Kandil’de kahramanlarımızı görecek. Kandil operasyonu Afrin operasyonundan önce yapılabilirdi. Afrin operasyonu acil hale geldi. Sadece Kandil değil Sincar da var Mahmur da var. Bütün kamplarla ilgili. Muhalefetin çok tehlikeli bir değimi var; Zaten Kandil’i boşalttılar diyor. Nereden biliyorsun? Siyasi bir hamle olarak değerlendiriyorlar bunu. Orada yapacağımız işlemi hiçleştirmeye çalışıyorlar, bu tehlikeli bir oyun.

(İran tepki gösterir mi?) Dünyada hiç bir ülke terör örgütüne karşı atılana adıma itiraz etmez. Etrafımızdaki coğrafyada bu işbirliklerini kurduk.

“DEAŞ VE PKK EYLEM YAPABİLME KABİLİYETİNE SAHİP”
Suriye öngörülemeyen aynı zamanda içi sürekli karışık bir alan. Bizim 900 kilometrenin üzerinde sınırımız var. Ağrı, Van, Iğdır hattında önemli bir sınırımız var. Oralardan sızmayı rahat şekilde gerçekleştirebilirler. DEAŞ’ta bir nefret birikimi var. Biz DEAŞ’ı diğer ülkelerden daha yakın tanıyoruz. Bize yakın coğrafyada. Terör örgütlerinin izlenmesi kolay işler değil . Son dönemlerde bizim takip edebileceğimiz yolları kullanmıyorlar. Çok daha derin çalışmamız gerekiyor. DEAŞ da PKK da bu coğrafyada eylem yapabilme kabiliyetine sahiptirler. Ben ‘Eylem yapamazlar’ demek isterim. Elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyuyoruz.

“TÜRKİYE’Yİ İYİ BİLEN BİR AKIL KOORDİNE EDEBİLİR”
(Göç meselesi) Türkiye’de Büyükelçi olan John Bass şimdi Afganistan’da görev yapıyor. ABD Büyükelçisi Afganistan’a gitti, hangi tarihte buradaydı? Afganistan’dan bu kadar yoğun bir göç olduğuna göre ülkede çok ciddi bir baskı olması lazım. Güneyden Suriyeliler, Doğu’dan Afganlar gelecekti. Bu ancak Türkiye’yi iyi bilen bir akıl tarafından koordine edilebilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir