Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. “TRT’ye hakkımı haram ediyorum”dedi

“TRT’ye hakkımı haram ediyorum”dedi

admin admin - - 4 dk okuma süresi
11 0

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, rozetini çıkardığı partisinde dün akşam başlayan liste tartışmasını değerlendirdi. İnce, “Vekil listeleri açıklandı. Milletvekili listesini Genel Merkez belirler. Allah’ın izniyle ben cumhurbaşkanı olduğumda vekillerin değil, bakanların listesini yapacağım” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a TV bir araya gelmeyi teklif eden İnce, “Uygar ülkelerdeki gibi TV’de tartışalım, prompter istersen kullanabilirsin” ifadesini kullandı.

Açıklanan liste nedeniyle “sesinin kısıldığı” iddiasıyla mitinglerini iptal ettiği söylenen İnce, “Dediler ki Muharrem İnce küstü. Sesim kötü çıksa da dediklerim doğrudur” diye konuştu.

Erdoğan’la aralarındaki farktan bahseden İnce, “O, ‘benim genelkurmay başkanım, benim bakanım’ diyecek. Ben sayın bakanım, sayın genelkurmay başkanım diyeceğim” ifadesini kullandı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçirmek için “helikopterle Gül’ün yanına gitti” iddiasına İnce, “Ama o da helikopterle birilerini tehdit etmeye gitmeyecek. Giderse görevden alacağım” diye karşılık verdi.

Bartın’da vatandaşlara seslenen İnce şu ifadeleri kullandı:

Dediler ki Muharrem İnce küstü. Ya rahatlıkla bir sesimiz bile kısılamıyor. Dedim yiyelim iğneyi, gidelim Bartın’a. Vekil listeleri açıklandı. Hedef büyük, zaman dar, işimiz çok. Bunlarla uğraşacak vaktimiz yok. Hepsi bizim arkadaşımız. Milletvekili listesini Genel Merkez belirler. Allah’ın izniyle ben cumhurbaşkanı olduğumda vekillerin değil, bakanların listesini yapacağım.

“Gel otobüse bin, gör milletin ilgisin”
AK Partili kardeşlerimin de, MHP’li, İyi Partili, HDP’li kardeşlerimin de oyunu istiyorum. Şu televizyonlara akşamları çıkan anketçilerin bir kısmına takılmayın. Hepsini demiyorum, bir kısmını diyorum. Onları ciddiye almayın. Onlar birilerinin sözcüsü. Emin olun ortada araştırma maraştırma yapmıyorlar. Peşime takıl da gör araştırmayı. Otobüsümüzde yer var. Gel otobüse bin, gör milletin ilgisini. Bunlar mahçup olacaklar. Biz bu seçimi alacağız.

“TRT’ye hakkımı haram ediyorum”

Sesim kötü çıkıyor olabilir. Bugün arkadaşlar yolda gelirken verdiler. TRT1, 13-20 Mayıs arasında sayın Erdoğan’a 1 saat 57 dakika söz vermişler. Muharrem İnce’ye 16 dakika. Yani 117 dakika birine, 16 dakika birine. Peki sizler, bu meydanı dolduranlar, biz TRT payı ödüyor muyuz? Sadece Erdoğan’a oy verenler mi ödüyor? Bunun adil olması gerekmez mi? Burada kul hakkı var kul. Bizim de o faturalarda payımız var. Ben TRT’ye hakkımı helal ediyorum? Haram olsun mu? (Olsun sesleri)
Değerli Bartınlılar, ben televizyonlarda bütün adayların karşılıklı gelip tartışmasını istiyorum, sayın Erdoğan dahil. Son kez tekrar ediyorum; televizyona çıkalım, uygar ülkelerde nasıl oluyorsa öyle yapalım. He diyorsanız ki “Ben sizin gibi küçük notlarla konuşamam, benim üç tane camım var, o camlarda benim laflarım akar, millet de beni akıcı konuşuyorum zannediyor”; televizyonda da kursunlar. Orada da kursunlar devam et işte.

“Zamanımız dar, hedefimiz büyük”

Zamanımız dar, hedefimiz büyük. 24 Haziran’da ilk işimiz seçim güvenliğini sağlayacağız. 50 bin avukat… Cübbelerinizi arabanızda gezdirin. Size ihtiyacım olabilir. Sizi YSK’nın önüne çağırabilirim. Söz veriyorum, bir oyunuza bile zarar gelmeyecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir