Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Boston Celtics, #NBASundays maçında New Orleans Pelicans’a karşı!

Boston Celtics, #NBASundays maçında New Orleans Pelicans’a karşı!

admin admin - - 9 dk okuma süresi
6 0

NBA 2K18’in sunduğu NBA Sundays maçında Kyrie Irving’li Boston Celtics, Anthony Davis’li New Orleans Pelicans ile kozlarını paylaşıyor. 18 Mart Pazar gecesi Pelicans’ın, Celtics’i konuk edeceği heyecan dolu maç TSİ 01:00’da, S Sport ve NBA League Pass’te basketbol severleri bekliyor.

Oyunun Anahtarı: New Orleans, Boston’da 16 Ocak’ta oynanan maçta uzatmalarda Boston’ı 116-113 yendi. Anthony Davis, Pelicans’ı 45 sayı ve 16 ribaunt ile sırtlarken, DeMarcus Cousins 19 sayı ve 15 ribaunt üretmeyi başardı. Celtics takımında ise Irving, 24 sayı üretmesine rağmen, sahadan 24’te 8 şut isabetiyle ayrıldı. Jrue Holiday de 23 sayı ve 7 asist ile takımına önemli bir katkı sağladı. New Orleans boyalı alanda Celtics’e 50-30’luk bir sayı üstünlüğü sağlarken, Boston’ı yüzde 40 isabetli şut ortalamasında tutmayı başardılar. Pelicans halihazırda çok iyi durumda, Celtics ise Irving ve en iyi yedeklerinden birisi olan Marcus Smart’dan yoksun olabilir.

Celtics Hakkında: Boston Celtics, üst düzey savunması, Kyrie Irving’in başarılı performansı ve genç oyuncularının hızlı gelişimi sayesinde Doğu konferansında tüm sezon boyunca ligin üst basamaklarına adeta demir attı. Celtics’in yıldız ismi Kyrie Irving geçirdiği bilek sakatlığı nedeniyle bir süre parkelerden uzak kalırken bu sürede Al Horford harika bir yardımcı oyuncu performansı sergiledi. 2,08 boyundaki forvet ve pivot oyuncu bu sezon beşinci kez All-Star seçildi. Takımda ikinci yılını geçiren forvet Jaylen Brown ile 2017 NBA Draft’ında üçüncü sıradan seçilen çaylak Jayson Tatum ise sezon boyunca ilk beşte oyuna başlayıp iyi sonuçlar aldılar. Brown, alan oyunu oynayabilen, savunma becerilerine de sahip gelişmekte olan yetenekli bir oyuncu olarak dikkat çekiyor. Boston Celtics, Marcus Morris, Marcus Smart, Aron Baynes ve Terry Rozier’i de içeren verimli bench oyuncularına sahip. Smart kısa süre önce başparmağında bir tendon sakatlığı yaşadı ve geri dönüşü tarihi henüz belli değil.


Celtics Takım Liderleri: 
Kyrie Irving (24.4 mbs); Al Horford (7.5 mbr); Kyrie Irving (5.1 mba)

Pelicans hakkında: Pelicans 26 Ocak’ta DeMarcus Cousins’ın aşil sakatlığı nedeniyle sezonu kapatmasına rağmen, Anthony Davis’in başarılı performansıyla Batı konferansı sıralamasında daha da yükselebileceğini gösteriyor. Davis’in son iki ayda göstermiş olduğu performans takımına bu konuda umut veriyor. 11 Mart’ta 25 yaşını dolduran Davis, Şubat ayında Batı Konferansında Ayın Oyuncusu seçildi ve yıldız oyuncu Mart ayında da başarılı oyununa devam ediyor. Pelicans takımı 13 Mart’a kadar 12 maçta 10 galibiyet aldı. Jrue Holiday, dokuz yıllık NBA kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi ve 19 sayı ortalaması ve yüzde 50’ye yakın isabetli şut istatistiklerine ulaştı. Yedinci sezonunu geçiren tecrübeli oyuncu E’Twaun Moore da bu sezon kariyer sezonunu geçiren bir başka oyuncu olarak dikkat çekiyor. Moore, yüzde 50 isabetli şut ve kariyerinin en yüksek sayı ortalaması olan 12’ye ulaştı. Cousins’in kaybını telafi etmek için, Pelicans 2012-13 sezonundan beri NBA’de oynamayan Emeka Okafor ile sözleşme imzaladı.


Pelicans Takım Liderleri: 
Anthony Davis (28.0 mbs); DeMarcus Cousins (12.9 mbr); Rajon Rondo (7.6 mba)


Sezon Serileri: 
Pelicans sezon serisinde 1-0 önde kapattı. Takımlar 2016-2017 sezon serisini 1-1 eşitlikle tamamladılar.


Biliyor musunuz ? 
Pelicans’tan Rajon Rondo, 2006-14 arası Boston için 527 normal sezon maçında 11.0 sayı, 8.5 asist, 4.7 ribaund ve 1.9 top çalma ile oynadı. Dört All-Star maçında yer aldı ve Celtics’i 2008’de şampiyonluğa götürdü. Pelicans’ın forveti, Darius Miller ve Celtics’in forveti Daniel Theis, 2015-17’de Almanya’da Brose Bamberg’te takım arkadaşlarıydı ve 2017’de lig şampiyonluğunu kazandılar. Pelicans’tan çaylak Frank Jackson ve Celtics’ten çaylak Jayson Tatum 2016-17 de takım arkadaşlarıydı.


Maçtan önce Koç Brad Stevens ve oyuncular Terry Rozier ile Daniel Theis soruları yanıtladılar. İşte koç ve oyuncuların o sorulara verdikleri cevaplar:


Terry Rozier

S: #NBASundays maçları, Avrupa’da daha erken saatte yayınlanıyor. Basketbolseverlerin bu maçları izliyor olması, bu oyunun uluslararası alanda büyümesine yardımcı olduğunu düşünüyor musunuz?

Rozier: “Kesinlikle. NBA için hayran kitlemizin her yerde olduğunu biliyoruz. Böylece bu deneyimden biz de zevk alıyoruz. NBA’in dünya çapında genişleyebileceğini biliyoruz. ”

S: Pazar günü Pelicans ile maçınız var ve bu da Avrupa’da daha erken bir saatte gösterilecek.
Pelicans’ın bu sezonu hakkında ne düşünüyorsun?

Rozier: “İnişli çıkışlı! Oynayacak çok fazla oyuncuları var. Bence bu bir savaş gibi olacak ama daha eğlenceli olacağı kesin. Orada ligdeki herkese zor anlar yaşatabilecek Anthony Davis var. Bence çok eğlenceli olacak.”


Koç Brad Stevens

S: Sıralamaya dikkat ediyor musunuz?

Stevens: “Oğlum kadar değil. Sadece iyi basketbol oynamaya odaklanabilirsin. Oyununuz ve maçın haricinde hiçbir şeyi gerçekten kontrol edemezsiniz. Rakipler zaten yeterince dişliler. Eğer her şeyi kontrol etmeye çalışırsanız, işleri berbat edebilirsiniz.”

S: En üst sıralarda yer almak ne kadar önemli?

Stevens: ” Sadece bir sonraki maçı kazanmaya çalışmalısın. Eğer konferansta en üst sıralamada bitirirsen, bu işin sosudur. Günün sonunda, bu maça odaklanmalıyız ve bu maç yeterince zor olacak. Kazanmak için odaklanmaya çalışacağız. Geçen sene söylediğim gibi, eğer olursa, iyi oynadığımız için olur. Yapmazsak olmaz.

” Açıkçası, rekabet mükemmel. Harika oynayan takımlar var. Toronto için inanılmaz bir yıl. Yıl boyunca gerçekten tutarlıydılar. Yapabileceğimiz tek şey odaklanmaktır. ”


Daniel Theis

S: Çok güçlü bir takımsınız. NBA Finalleri için şansınız olduğunu düşünüyor musunuz?

Theis: “Şu anda ya da sezonun başlangıcındaki savunmamızla oynamaya devam edersek, bizi dört kez yenmek zor. Playoff’lar, zor olacaktır. Toronto Doğu’da harika bir sezon geçiriyor ve Cleveland da çok güçlü. Ama eğer yolumuza böyle devam edersek, yedi maçta bizi dört kez yenmek gerçekten zor olacak. ”

S: NBA normal sezonunda bir ay kaldı. Yolculuğunuzun şimdiye kadar olan bölümü hakkında ne hissediyorsunuz?

Theis: “Her şeyden önce, sezon gerçekten hızlı bir şekilde geçti, çünkü her iki veya üç günde bir oynuyoruz. Sadece mutluyum çünkü burada Noel’de evde oyun oynama şansım oldu. Londra oyunumuz vardı. Kazanan bir takımda oynadığım için şanslıyım. Bu çok eğlenceliydi. Bu takımda oynamaktan gerçekten çok mutluyum.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir