Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Türkiye kararı! İptal ettiler

Türkiye kararı! İptal ettiler

admin admin - - 1 dk okuma süresi
8 0

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan Milli Güvenlik Toplantısında Ermeni-Türk Protokollerin iptal edildiğini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Ermenistan ile Türkiye arasında ilişkilerin normalleşmesini öngören ve İsviçre arabuluculuğunda iki ülke hükümetleri tarafından imzalanan protokoller Türkiye ile Ermenistan arasında diplomatik ilişkinin kurulmasını, sınırların açılmasını ve 1915 olaylarının araştırılması için bağımsız komisyon kurulmasını öngörüyordu.

Aralık ayında Ermenistan’dan gelen “Türkiye ile ilişkileri normalleştirme protokollerini iptal edeceğiz” açıklamasına Türk Dışişleri sitesinde yayımladığı açıklamayla tepki göstermişti.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan’ın bu yöndeki ifadelerinin esefle karşılandığı açıklamada, Türk Dışişleri, Erivan’ın olumsuz tutumuna rağmen Ankara’nın protokollerin asli hükümlerine bağlılığını muhafaza ettiğini belirtmişti.

Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarının işgaline son vermesi gereğinin vurgulandığı açıklamada, “Protokoller halen TBMM Dışişleri Komisyonu’nun gündeminde olup, onaylanmaları için Güney Kafkasya’da uygun siyasi atmosferin ve barış ortamının oluşması elzemdir” ifadesi kullanılmıştı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir