Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Kasımpaşa – Galatasaray maçını yorumladı

Kasımpaşa – Galatasaray maçını yorumladı

admin admin - - 6 dk okuma süresi
11 0

Spor Toto Süper Lig 22. hafta maçında Kasımpaşa, Galatasaray’ı 2-1 mağlup etti. Aslan 1 hafta kaldığı liderlik koltuğunu kaybetti. Galatasaray, ligdeki son 7 deplasmanında 6. mağlubiyetini aldı. Gazete Habertürk Spor yazarları Kasımpaşa – Galatasaray maçını yorumladı

HALİL ÖZER: TERİM’İN HATALARI

Bu maçta iki konu hiç tartışılmamalı.

Kemal Özdeş taktik savaşında Fatih hocayı ezdi geçti.

İkincisi Kasımpaşa kesinlikle galibiyeti hak etti.

Galatasaray, Kasımpaşa’yı hiç incelememiş, tartmamış, ne yapacağını hiç kestirememiş bir şekilde sahaya çıktı. Hatta ego tavan yapmıştı Galatasaray’da!

Oysa karşısında ligin en enteresan ve en tehlikeli takımlarından birisi vardı. Çok iyi top yapan, taktik anlamda her dakikayı planlayan, özellikle ‘ismi büyük rakiplerine’ kurduğu tuzaklarla gerçekten herkes için sıkıntı yaratın bir takım Kasımpaşa.

Şimdi diyeceksiniz ki: “Terim nerede hata yaptı?”

Öncelikle hocanın penaltıyı yaptıran Serdar Aziz’e duyduğu öfke pahalıya patladı. Sahanın en iyisi ve orta alanda gerçekten yaratıcı bir futbol oynayan ve müthiş bir gol attıran Donk’u stopere çekti. Tamam, diyelim ki Serdar sakatlandı. Eren’e ne gerek vardı? Peki Ahmet Çalık ne iş yapar? Bu kadar mı güvenmiyorsunuz? O zaman kadroda ne arıyor? Yani hoca, Donk’u orta alandan çekerek takımın bütün dengesini bozdu, yerle bir etti.

Bu hamleyi Kemal Özdeş’e sorsan, adam ayıp olur diye inanın bu hamleyi yapmazdı. Galatasaray’ın orta alanı, bu halleriyle asla ve asla Tolga Ciğerci, Selçuk İnan ve bu kadar kötü bir Feghouli’ye teslim edilmeyecek kadar önemli bir bölge. Hele Kasımpaşa karşısında.

Kasımpaşa – Galatasaray

Ev sahibi orta alanı çok iyi geçen ve hızlı hücum yapan bir ekip. Eğer ikinci yarıda Kasımpaşa biraz daha dikkatli olsa skoru daha farklı hale getirebilirdi. Hoca hiçbir şeyi sezemedi, hissedemedi. Ve Özdeş hoca, Terim’in bu hatasını çok iyi kullandı, kullandı ve ikinci yarıda maçı rahat bir şekilde aldı.

Bence penaltı ama diyelim ki, hakem penaltıda hata yaptı. Peki Galatasaray ikinci yarıda rakibi karşısında toz şeker gibi dağılmayı nasıl açıklayacak? O yüzden hakeme değil, önce kendine bakmak lazım.

Galatasaray’ın bu halde şampiyon olması mümkün değil. Bir tek Rodrigues ile şampiyon olunmaz. Takımın ikinci yarının son dakikalarındaki Gomis’in pozisyonu dışında tek bir tehlikeli anı bile yoktu! Kasımpaşa o kadar iyi korudu ki kalesini yıldızlara nefes aldırmadı. Hamle fırsatı vermedi. Ben Youssef ile Omeruo hatasız oynadı. Orta alanda Pavelka müthişti. İkinci toplara hep sahip oldular. Örnek bir şekilde takım oyununu hem savunmada hem de hücumda sergilediler. Üstelik son haftalarda hücumda etkili bir şekilde çoğalarak daha etkili oluyorlar.

FATİH TERİM’DEN MESAJ “Birtakım sıkıntılar olduğunu söylediniz, umudunuz mu yok?” sorusuna yanıt veren terim, “Galatasaray’ın hocasıysanız, umutsuzluğa kapılamazsınız. Bu kadar kolay teslim olmayacaksınız. G.Saray cesurdur, cesur olacak” dedi
Bana göre hocanın Gomis’in oynamasına izin vermesi de çok yerinde bir karar değildi. Belki Gomis “Oynarım” dedi ama ben hocanın hadi o an değil ama ikinci yarıda oyundan almasını beklerdim. Ve üstelik Gomis yine o andan itibaren olaydan etkilendi ve iyi niyetine rağmen sahada hiç yoktu.

Sonuç olarak sadece iç saha takımı olmak bu ligde işe yaramıyor.

Kasımpaşa ise bu ligin en iyi takımlarından birisi olduğunu dün gece sergilediği futbol anlayışı ile net olarak gösterdi.

KASIMPAŞA SAVUNMASI

Maçı bir daha izlerseniz nasıl toplu halde bir sistem içinde oynadıklarını görürsünüz. Sanki joystick ile yönetiliyorlar! Tabii ki orta alan arkadaşlarının onlara yardımı da unutulmamalı.

BELHANDA

Tamam, dün oynamadı ama geçen hafta gördüğü gereksiz kırmızı kartın bedelini Galatasaray ağır ödedi. Takımının en ihtiyacı olduğu bir maçta tribünde oturdu.

ERHAN TELLİ: SİSTEM NEDEN ÇÖKTÜ?

Gomis ceza sahası içinde aniden yere yığıldığında, zaman sanki hepimiz için birkaç dakikalığına durdu. Ne oynanan maçın, ne şampiyonluk yarışının, ne de başka bir şeyin o an için hiçbir önemi yoktu. Öyle bir korku yaşandı ki statta, Fransız oyuncu yeniden ayağa kalkıp da ısrarla oyuna devam etmek istediğinde, Galatasaraylısı da, Kasımpaşalısı da derin bir ‘oh’ çekiyordu…

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir