Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. DIGITAL PLANET, TÜRKİYE’YE E-DÖNÜŞÜM’Ü ANLATMAYA DEVAM EDİYOR

DIGITAL PLANET, TÜRKİYE’YE E-DÖNÜŞÜM’Ü ANLATMAYA DEVAM EDİYOR

admin admin - - 3 dk okuma süresi
9 0

Türkiye’de e-Dönüşüm sektörünün en kapsamlı platformuna ve en yüksek işlem hacmine sahip özel entegratör şirketi Digital Planet, tüm Türkiye’yi kapsayan e-Dönüşüm seminerlerine devam ediyor. Adana’nın iki önemli ilçesi Kozan ve Ceyhan’da art arda gerçekleştirilen e-Dönüşüm seminerlerine toplamda 80’e yakın kişi katıldı.

Digital Planet’in Başlangıç Kurumsal Hizmetler bayisi elektronikfaturam.com tarafından organize edilen ilk etkinlik Kozan Özden Kültür Merkezinde, ikinci etkinlik ise Ceyhan Ticaret Odasında gerçekleştirildi.

Etkinliklere; Kozan Vergi Dairesi Müdürü Zafer Özgür DEMİR, SGK Ceyhan İl Müdürü Mahmut BÜLBÜL, Adana SMMM Oda Başkanı Ali FARSAK, SMMM Dayanışma Grubu Başkanı Turgut TELLİ, Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu Başkanı Güney YILMAZ ve Kozan ve Ceyhan Mali Müşavirler odası üyeleri katıldı.

Her iki etkinlikte de Digital Planet Bölge Müdürü Bayram Savran katılımcılarla; yeni tebliğler (e-İrsaliye, e-Müstahsil makbuzu, e-Serbest meslek makbuzu, e-Arşiv kapsamındaki yenilikler, e-İhracat faturalarının gönderilmeye başlaması ve SGK’nın e-Faturaya geçişi) hakkında önemli bilgiler paylaştı.

e-Serbest meslek makbuzu, e-Müstahsil makbuzu, e-İrsaliye hizmetleri ile Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından zorunluluk kapsamındaki ciroda bir düzenleme olup olmayacağı merak konusuydu. Katılımcılardan sıkça konuyla alakalı soru alındı. Muhasebecileri, mali müşavirleri, işletme ve kurumları e-Dönüşüm ile ilgili yeni fırsat ve çözümlerle tanıştırmayı hedefleyen Digital Planet, Türkiye’ye e-Dönüşümü yaymaya devam edecek.

Digital Planet Hakkında:

Digital Planet, yeni teknolojilerle iş dünyasına inovatif çözümler üreten bir ar-ge şirketi olarak 2000 yılında faaliyetlerine başlamıştır. “Kişiselleştirilmiş Akıllı Doküman” kavramı altında ilk yüksek sıkıştırmalı dijital doküman arşiv teknolojisini Türkiye ile tanıştırmış, NetVault isimli bu ürününü yurtdışına ihraç etmiştir. Yurtdışındaki çalışmalarının büyük bölümünü gerçekleştirdiği Londra’da bir ofisi daha bulunmaktadır. Türkiye’de e-Fatura resmi olarak kullanılmaya başlanmadan önce, e-Fatura konseptini Türkiye’de ilk kez uygulamaya geçirmiş, e-Dönüşüm sürecinin gelişmesine öncülük ederek e-Fatura, e-Defter ve e-Arşiv çözümlerinin diğer kurumların hayatına hızla girmelerinde aktif rol oynamıştır. Kurum içi süreçleri değiştirmeden, ERP sistemleriyle doğrudan entegre çalışan maliyet avantajlı özel entegratörlük hizmetlerinde e-İmza, KEP, e-Bilet, e-Yedekleme, e-Mutabakat gibi yeni ürünler ile çözüm yelpazesini günün gereksinimlerine uygun olarak geliştirmektedir. e-Dönüşümün ötesinde hizmet anlayışını 5G, Nesnelerin İnterneti (Internet of Things) çatısı altında günümüzde hızla artan veri boyutlarının yönetilmesi teknolojilerinde çalışmalarını Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde sürdürmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir