Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Kore liderinin yıldızı yükselen kız kardeşi Kim Yo-jong kimdir?

Kore liderinin yıldızı yükselen kız kardeşi Kim Yo-jong kimdir?

admin admin - - 2 dk okuma süresi
13 0

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ülkenin başlıca karar mekanizması olan Komünist Parti Yönetim Kurulu üyeliğine getirdiği kız kardeşi Kim Yo-jong’un yetki alanı genişliyor. Güney Kore’deki kış olimpiyat oyunlarına da gidecek olan Kim Yo-jong ABD’nin Kuzey Kore yaptırım listesindeki isimlerden.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un kız kardeşi Kim Yo-jong’u ülkenin başlıca karar mekanizması olan Komünist Parti Yönetim Kurulu’nun üyeliğine getirdi.

30 yaşındaki Kim Yo-jong, propagandadan sorumlu bakanlığın başkan yardımcısı olarak ülkede zaten güçlü bir role sahipti.

Kim Jong-un’un emriyle artık Komünist Parti Yönetim Kurulu üyesi olan teyzesinin görevini devralarak, etkinliğini daha da artıracak.

Kim Yo-jong, ABD’nin Kuzey Kore’de insan hakları ihlalleri olduğuna ilişkin suçlamalarla kara listesine aldığı bir isim.

Güney Kore’nin Pyeongchang kentinde Cuma günü başlayacak olan kış olimpiyat oyunlarına katılacağı düşünülürse, Kim Yo-jong yönetim ve diplomatik ilişkilerde söz sahibi olmaya şimdiden başlayacak gibi görünüyor.

Ülkenin eski lideri Kim Jong-il’in en küçük kızı ve Kim Jong-un’un öz kardeşi
Kendisinden 4 yaş büyük ağabeyi Kim Jong-un ile yakın bir ilişkileri olduğu belirtiliyor
İkili aynı dönemde İsviçre’nin Bern şehrinde eğitim görmüştü
Komunist Parti Sekreteri’nin oğlu Choe Ryong-hae ile evli
Kim Yo-jong, 2011’de babasının ölümü sonrası düzenlenen devlet cenazesi ile ağabeyinin iktidara geldiği 2014 seçimlerinde ortaya çıkarak, bir anda dikkatleri üzerine toplamıştı.

2014’te propagandadan sorumlu bakanlıkta kilit bir pozisyona getirildi. İşi, ağabeyi Kim Jong-un’un toplum önündeki itibarını korumak, imajını güçlendirmekti.

Bu dönemde ağabeyinin halkın karşısına çıktığı miting ve diğer etkinlikleri ile seyahat programlarını yönetirken, bir yandan da ona siyasi danışmanlık yaptı.

Zaman zaman da devlet medyasının fotoğraflarında, ağabeyinin yanında göründü.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir