Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Bitcoin Satın Alma , Bitcoin Nasıl Satın Alınır ?

Bitcoin Satın Alma , Bitcoin Nasıl Satın Alınır ?

admin admin - - 4 dk okuma süresi
8 0

 

Kripto Para Birimlerinin Dünya üzerinde kullanımlarının yaygınlaşması üzerine oluşan pazarın en büyük kısımlarından birisi olan bitcoin alım / satım işlemleri, Dünya Ülke yönetimleri ve Yerel bankaların Bitcoin ve Diğer Altcoin’lerin alım ve satım işlemlerini henüz yasal olarak tanımamış olmasından ötürü şuan için aracı olan Exchange ( takas ) veya Ülke borsaları üzerinden yapılabilmektedir.

Bitcoin satın alma işlemi bir çok çeşitte yapılabilmektedir, Bu çeşitlilik işlemin yapılmak istendiği ülke pazarına göre değişiklikler göstermektedir. Ülkemizde genel olarak en yaygın kullanım banka aracılığı ile bitcoin satın alma ve elden yani nakit olarak bitcoin satın almak. Bu yöntemler hakkında sizlere kısaca bilgi vermek gerekir ise,

  • Banka Aracılığı ile Bitcoin Satın Alma ( Havale veya EFT şeklinde ) ; Bu yöntem ülkemizde en yaygın olarak kullanılan bitcoin satın alma yöntemidir. Bu yöntem ile bitcoin satın almak isteyen kullanıcı çeşitli site yada forum’lar üzerinden iletişime geçmiş olduğu bitcoin satıcılarının vermiş olduğu banka hesabına, satın almak istediği bitcoin miktarının karşılığı olan TL net tutarını Havale veya EFT ile göndermesi ile tamamlanmaktadır. HAVALE veya EFT ile bitcoin satın alma işleminde işlem süresi sitelere göre çeşitlilik gösterse de ortalama 10 dakika içerisinde sonuçlanmaktadır.
  • Elden yani Nakit Olarak Bitcoin Satın Alma ; Bu yöntem genellikle bazı sitelerin yada satıcıların nadir olarak hizmet verdiği, genellikle büyük çapta bitcoin satın alma işlemlerinde kullanılan bir yöntemdir, Son günlerde ülkemiz üzerinde bu konu ile ilgili bazı kötü hadiseler yaşansa ise de halen bir çok kullanıcının yaygın olarak güvenlik açısından tercih ettiği bir yöntemdir. TRcoins bu konuda verdiği müşterilerine verdiği hizmette görüşmeleri hem kullanıcı hem de site yönteminin güvenliği açısından sadece İstanbul, İzmir ve Ankara İllerindeki Belirlenen Garanti Bankası Şubelerinde gerçekleştirmektedir.

Bunların dışında nadir de olsa kullanılan bazı yöntemler bulunmaktadır Bunlar hakkında kısa bilgi vermek gerekir ise ;

 

  • Swift ile Bitcoin Satın Alma ; Bu yöntem yurtdışında yaşayan kullanıcıların Türk sitelerinden bitcoin satın almak için kullandıkları bir yöntemdir, Satın alma işlemi yapmak isteyen kullanıcı Bitcoin Satışı yapan kişinin yada firmanın banka hesabına SWİFT ile satın almak istediği miktarın karşılığı olan USD veya EURO tutarını transfer ederek satın alma işlemini gerçekleştirebilir
  • Western Union ile Bitcoin Satın Alma ; Bu yöntem de yurtdışından ülkemiz üzerinden bitcoin satın alma işlemi yapmak isteyen kullanıcıların kullandığı bir yöntemdir, Üst deki yöntemden farklı olarak WU ‘nun günlük işlem limitleri doğrultusunda işlem yapılabilir.

Tüm bitcoin satın alma yöntemleri hakkında ayrıntılı bilgi almak ve bitcoins satın almak için, sitemiz üzerindeki ( www.trcoins.com ) 7/24 hizmet veren Canlı Destek hattımıza bağlanabilirsiniz..

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir