Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Rusya’da Burslu Üniversite, Rusya’da Kaç Üniversite Var?

Rusya’da Burslu Üniversite, Rusya’da Kaç Üniversite Var?

admin admin - - 3 dk okuma süresi
11 0

Rusya’da Burslu Üniversite, Rusya’da Kaç Üniversite Var?

Rusya öğrencileri için gerekli tüm yardımları yapan bir ülkedir. Rusya da burslu üniversite, Rusya da kaç üniversite var sorusundan ziyade nitelikli üniversite sayısıdır önemli olan. Rusya’nın QS dünya en iyi üniversiteler sıralamasında birçok üniversitesi bulunmakta ve bu üniversiteler nitelikli eğitimin garantisini vermektedir.

Dünden Bugüne Rusya Üniversiteleri

Rusya’da üniversite düzeyinde eğitim ilk olarak 1687 yılında kurulmuş olan Slav- Yunan- Latin Akademisi ile başlamıştır. Yani yükseköğretim temelleri 17.yüzyıla dayanmaktadır. Rusya o zamandan bugüne kadar eğitim alanında kendini sürekli ileri seviyelere taşımıştır. Rusya da burslu üniversite, Rusya da kaç üniversite var bakıldığında 1724’de Rusya Bilimler Akademisi temelli Petersburg Bilimler Akademisi kurulmuş, ardından 1755’de Moskova Devlet Üniversitesi, 1870’de Rusya’da kurulan ilk kadın üniversitesi eğitime açılmıştır. 1899 yılına gelindiğinde Rusya’da üniversite eğitimi veren 56’dan fazla kurum açılmıştır. Rusya verdiği lisans eğitimleri ve üniversiteleri ile ilgili kendini ispatlamış ülkelerin başında gelmektedir.

Buna kanıt olarak St. Petersburg Devlet Üniversitesi değerli akademik personellerinden İvan Pavlov Rusya’da ilk Nobel ödülü alan bilim insanı olmuştur. Bunun dışında da Rusya Nobel ödülü almış birçok bilim insanı yetiştirmiştir. Aleksandr Soljenitsin, Mihail Şolohov, Mihail Gorbaçov, Aleksey Abrikosov, Jores Alfyoror Nobel ödüllü bilim insanlarından sadece birkaçıdır. Rusya’nın üniversite eğitimindeki geçmişi 1913 yılında Rus üniversiteleri toplam 127.400 öğrenci ve 4.500 öğretim elamanı bünyelerinde yetiştirmişlerdir. 1917 yılında yükseköğretim düzeyinde eğitim veren kurum 150’nin üzerinde olmuştur. 1918 yılında Rusya hükümeti eğitimde çığır açacak bir karar almış ve üniversite eğitimi ücretsiz bir hale getirmiştir.

1928 yılında alınan kararlarla İlk Siyasal Enstitüler açılmıştır. 1944 ve 1945 yılları arasında Rusya akademik akademik anlamda üniversitelerin gelişimini sağlayabilmek adına bir Tez Fonu oluşturdu. 1990’da Rusya’da bulunan yabancı eğitim gören öğrenciler 180.000 üzerinde olmuştur. 2010’da Rusya Eğitim Sistemi Dünya çapında bilimin gelişmesine katkı sağlamıştır. Rusya’nın bu büyük katkıları sonucunda 42 Nobel Ödülü almaya hak kazanmıştır. Rusya yükseköğretimde oldukça köklü üniversiteler bulundurur. Bugün dünyanın dört bir yanından gelen binlerce yabancı öğrenciye eğitim imkânı sağlamaktadır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir