Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Aktüel
  4. »
  5. Karot Makinesi Ne İşe Yarar?

Karot Makinesi Ne İşe Yarar?

admin admin - - 2 dk okuma süresi
11 0

Karot Makinesi Ne İşe Yarar?

Karot makinesi, demirli betonları delebilecek özelliğe sahip makinalardır. Bu nedenle kullanılabilmesi için sulu kesim işlemi yapılmalıdır.

Böylelikle karotcu makinasının kullanımı daha rahat olur ve makine de zorlanmamış olur. Makine üzerinde yer alan hız ayarlarının derin veya geniş olacak olan deliklerin açılması esnasında düşük olan hızın kullanılması gereklidir. Bu şekilde makinanın doğru kullanımında karotcu makinesinin ömrü de uzayacaktır. Karot kelime manası olarak havuç anlamına gelmektedir.

Bu makinanın isminin havuca benzetilmesi, karot makinasıyla duvarın kesilmesi suretiyle çıkarılacak olan bir parçanın havuca benzemesinden dolayıdır. Karot, inşaat işlerinde çokça kullanılan bir makinadır. Almanlar tarafından üretilen bu karot makinesi ile duvardan numune almak ve araştırma yapmak için icat edilmiştir. Betonun sağlamlığının ölçülmesi için yapılacak olan araştırma kapsamında duvara olabildiğince en az zarar veren bu makine yardımıyla numune alımı yapılır.

Bu makine ile duvarın silindir şekilde delinmesiyle, içerisinde kalan ve havuç görünümünü andıran bir beton çıkarmak amaçlanır. Bu yüzden betonun bir silindir şeklini andıran delme işine karot denir. Karot makinaları ile bu işi yapan görevlilere karotçu denir. Böylelikle inşaat işlerinde kullanılarak betonu delmek ve kesmek için yapılan bu işe de karotçuluk denir.

Daha fazla bilgi almak için bize şimdi https://www.betakarot.com/ adresinden ulaşın.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir