Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Ruslar Ukrayna’da petrol tesislerini vurdu

Ruslar Ukrayna’da petrol tesislerini vurdu

admin admin - - 3 dk okuma süresi
12 0

Rusya’da Alman Bild haber sitesine erişim engellendi.

Ukrayna istihbaratı, Rusya’nın işgal ettiği bölgeleri birleştirerek kağıt üstünde bir devlet oluşturmayı hedeflediğini belirtti. İstihbarat şefi, bu bölgelerde yakında Ukraynalıların gerilla savaşı başlatacağını tahmin ettikleri bilgisini paylaştı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya’nın 24 Şubat-27 Mart tarihleri arasında 16 bin 600 askeri personel kaybettiğini ve Ukrayna ordusu tarafından 582 tank, bin 664 askeri zırhlı araç, 294 top atış sistemi, 93 çok namlulu roketatar, 52 hava savunma sistemi, 121 savaş uçağı, 127 helikopter, 56 insansız hava aracı, bin 144 otomobil, 73 yakıt ikmal tankı, 7 gemi, 21 özel askeri ekipman ve 4 operasyonel taktik füze sisteminin imha edildiğini duyurdu.

Ukrayna’nın doğusundaki Rusya destekli sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti ayrılıkçı lideri Leonid Pasechnik, Rusya’ya katılmak için yakında bir referandum düzenlenebileceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Rusya veya herhangi bir ülkede rejim değişikliği hedeflemiyoruz” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Cumartesi günü Lviv’ve bir benzin deposunun ve yüksek isabetli seyir füzesiyle iletişim tamir atölyelerinin imha edildiğini bildirdi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı, bugün Luhansk ve Donetsk bölgelerinde iki insani koridor açılması için anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rusya’nın petrol depolarını ve yiyecek ambarlarını vurduğunu açıkladı. Açıklamadai Rus birliklerin sınırdaki hareketliliklerinin yeni bir taarruz girişimi beklentisine neden olduğu ifade edildi.

Ukrayna’nın Mariupol kenti Belediye Başkanı Vadim Boyçenko, Rusların Mariupol’de kontrolü sağladığına yönelik iddiaları yalanlayarak, Rusların kente yasaklı silahlarla saldırılar gerçekleştirdiğini duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna saldırılarında bir kentin daha Rus güçlerinin eline geçtiği açıklandı. Slavutiç Belediye Başkanı Yuriy Fomiçev yaptığı açıklamada, “Kentte kalanlar yani bütün kent Slavutiç’in Ukrayna’ya ait olduğunu haykırmak için Ukrayna bayraklarıyla sokaklara döküldü. Rusları engelleme girişimleri sırasında 3 kişinin öldüğü doğrulandı. Fakat ölü sayılarında kesin rakamları henüz doğrulayamadık” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir