Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Emlakçılık Belgesi Nasıl Alınır?

Emlakçılık Belgesi Nasıl Alınır?

admin admin - - 2 dk okuma süresi
15 0

Emlakçılık belgesi nasıl alınır SC Belgelendirme kurumumuz tarafından sınava katılacak adaylara için üst düzey verilen eğitimlerle sınavları kazanmaları suretiyle verilebilmektedir. Emlakçılık Belgesi alabilmek ve kurumumuza katılım sağlayabilmek için sahip olunması gereken bazı şartlar mevcuttur.

Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı mesleki uzaktan eğitim programına başvurabilmek için öncelikli olarak 18 yaşınız doldurmuş olmanız ve en az lise mezunu olmanız gerekmektedir. 

Eğitim şartlarının sağlanması ve programda başarılı olunduktan sonra gerekli belgeler toparlanarak SC Belgelendirme kurumumuza teslim edilmelidir. Sertifika programını başarı ile bittikten sonra Emlakçılık belgenizi kurumumuzdan alabilirsiniz.

Emlakçılık Yetki Belgesi Nasıl Alınır?

Emlakçılık yetki belgesi nasıl alınır Emlakçılık sektöründeki kalitenin arttırılması hedefi doğrultusunda yapılan emlak yetki belgesi hem haksız rekabetin hem de kayıt dışı faaliyetlerin önüne geçilmesi amacıyla yapılan bir düzenlemedir. Bu yapılan düzenleme ile emlakçılık faaliyetlerinin niteliği artarak sağlıklı bir işleyiş amaçlanır.

Emlakçılık yetki belgesini alabilmeniz için bağlı bulunduğunuz bölgedeki devletin yetki vermiş olduğu kurum ve kuruluşlara başvuru yaparak, belgelerinizi almak için ilk adımı atabilirsiniz. SC Belgelendirme kurumumuz bu konularda sizler için en iyi eğitimi vererek, belgelerinizi en başarılı şekilde alabilmenize destek olmaktadır.

Emlak Yetki Belgesi Veren Firmalar

Emlak yetki belgesi veren firmalar konusuna gelirsek; Emlak yetki belgesini herhangi bir firma vermez. Emlak yetki belgesi Ticaret İl Müdürlükleri tarafından verilmektedir. Ancak Emlak yetki belgesini alabilmek için mesleki yeterlilik belgesini veren Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurslar bulunmaktadır. SC Belgelendirme kurumumuz sizler için en donanımlı eğitim hizmetini vererek, belgelerinizi başarılı bir şekilde almanıza olanak sağlamaktadır. Başvuru işlemlerinizi yaptıktan ve gerekli eğitimlerimizi aldıktan sonra belgelerinizi alma hakkına sahip olabilirsiniz. Sonrasında ise Taşınmaz Ticaret Bilgi Sistemi resmi sayfasından başvurunuzu oluşturarak yapılan denetleme sonrası Ticaret İlçe Müdürlüğünden emlak yetki belgenizi alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir