Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Tekme-tokat darp edildi!

Tekme-tokat darp edildi!

admin admin - - 2 dk okuma süresi
12 0

Korona virüs salgınında en riskli iş grupları arasında yer alan, gece gündüz demeden tüm zorluklara rağmen çalışmalarını sürdüren ve salgın dolayısıyla meslektaşlarını kaybeden sağlık çalışanlarına şiddet bitmek bilmiyor. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak çalışan Ebubekir Yılmaz ile Simge Katrancı, hamile bir kadının kocası tarafından tekme-tokat dövülerek darp edildi.

‘KORONA’YI YENEN DOKTORA ŞİDDET
Bunun üzerine iki doktor, Yahşihan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu. Yaşadığı olayı anlatan ve çok kısa süre önce korona virüsü yendiğini belirten Araştırma Görevlisi Dr. Ebubekir Yılmaz, “Biz hekimler olarak diğer sağlık çalışanları olarak Covid döneminde olabildiğince yoğun şartlar altında çalışmamıza rağmen bu şekilde hem şiddet hem hakaret hem darba maruz kalmak hem bizim için hem de sağlık çalışanları için çok derinden etkiledi” dedi.

“HASTA YAKINI ÜZÜNTÜSÜNÜ DOKTORDAN ÇIKARMAMALI”
Daha önce de şiddete maruz kaldığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti: “Çok üzücü bir olay yaşadığımız. Hastaya yaptığımız gerekli olan muayeneleri tedavileri usulüne uygun yapmamıza rağmen hastanın kendi yargılaması darp şekilde hakaret şekilde uygulaması yüzünden bu hale geldik. Hastamız bir kadındı. Hastamızın eşi olaydan dolayı üzülebilir ama üzüntüsünü doktorları darp ederek çıkartmaması gerekiyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir