Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Art arda kritik uyarılar!

Art arda kritik uyarılar!

admin admin - - 2 dk okuma süresi
12 0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili olmaya başladı. Şiddetli, yağış nedeniyle Eyüp’te çöken duvarın altında çok sayıda araç kaldı. Yağmur nedeniyle araçların ilerlemekte güçlük çektiği görülürken meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu yağışına karşı vatandaşları uyardı. Yurdun büyük bölümünde yağışlı havanın cuma gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

İstanbul’da bazı bölgelerde dolu ve sağanak yağmur etkili oluyor. Küçükçekmece’de önce yağmur ardından da dolu yağışı etkili oldu. Dolu yağışı kısa sürdü. ağmur nedeniyle trafikte aksamalara neden oluyor. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise ellerindeki eşyalarla korunmaya çalıştılar.

SEL VE SU BASKINI UYARISI

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre ise, sağanak ve gök gürültülü sağanağın, bugün il genelinde yer yer kuvvetli (20-40 Kg/m2) olması öngörülüyor.

Bu nedenle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

ATAKÖY’DE YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Sabah saatlerinden başlayan yağmur nedeniyle Ataköy’de bazı rögarların taşması sonucu yollar göle döndü.

Bakırköy Ataköy’de bazı rögarların taşması sonucu yollar göle döndü. Oluşan su birikintilerinde sürücüler zor anlar yaşarken belediye ekipleri de suları tahliye edebilmek için çalışma başlattı.

 

YAĞMUR NEDENİYLE DUVAR ÇÖKTÜ

İstanbul’da sabahtan beri etkisini sürdüren sağanak yağmur, Eyüp’te parkın duvarının çökmesine neden oldu. İdris Bitlis Parkı’nın istinat duvarı, park halindeki araçların üzerine çöktü. Olay yerine hemen itfaiye ekipleri çağırıldı. Duvarın zarar verdiği 5 araç itfaiye ekiplerince kurtarılmaya çalışılıyor.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir