Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Boğaziçili öğrenciler: Melih Bulu “6 aya eylemler biter” dedi ama bir yere gitmiyoruz

Boğaziçili öğrenciler: Melih Bulu “6 aya eylemler biter” dedi ama bir yere gitmiyoruz

admin admin - - 2 dk okuma süresi
14 0

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, rektör Melih Bulu’nun atanmasına yönelik başlattıkları protestoların 6. ayını çeşitli etkinliklerle kutladı. “Melih Bulu’nun “Eylemler 6 aya bitecek” açıklamasını hatırlatan öğrenciler, “Biz bir yere gitmiyoruz” diyerek rektörü istifaya davet etti.

Boğaziçili akademisyenler ve öğrenciler, Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına yönelik protestolarını 6. ayında sürdürüyor. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri rektörlüğe sırt dönme eylemlerini gerçekleştirirken, kampüs içerisinde öğrenciler tarafından yürüyüş gerçekleştirildi. Öğrenciler daha sonra Güney Kampüs meydanında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

“MELİH BULU SIKILIP GİDECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORDU”

Direnişlerinin 6. ayında açıklamalarda bulunan bir Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi, rektör Melih Bulu’nun “Eylemler 6 aya bitecek” açıklamasını hatırlatarak, “Melih Bulu 6 ayda sıkılıp gideceğimizi düşünüyordu. Ama biz gitmiyoruz. Bu süreçte üniversite senatomuz gasp edildi. Hiçbirimiz kazandığımız okulda okumuyoruz şu anda. Bize ahlaksız dediler ama ben, Katarlı zenginlerin çocuklarına peşkeş çekilen üniversitelerden daha büyük bir ahlaksızlık görmüyorum” diye konuştu.

Öğrenciler, başta rektör Melih Bulu olmak üzere yardımcıları Naci İnci, Fazıl Önder Sönmez, Gürkan Kumbaroğlu’nu istifaya çağırdı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir