Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. BASUR Nedir?

BASUR Nedir?

admin admin - - 3 dk okuma süresi
11 0

Basur olarak bilinen rahatsızlık tıp dilinde hemoroid olarak da adlandırılabilir. Anal kanalın üst bölümünde yer alan genişlemiş damar yumaklarıdır. Bu hastalık, iç ve dış hemoroid olarak ayrılmaktadır. Zamanla bu yumaklar, makatın dış kısmına doğru çıkmaktadır. Climed tarafından uygulanan modern yöntemler sayesinde kesin ve kısa çözümler sunulmaktadır. Ameliyatlı geleneksel yöntemlerin yanı sıra ameliyatsız basur tedavileri de uygulanıyor. Basur için uygulanan işlemlerden bir tanesi ameliyatsız işlemlerdir. Anestezi ile uyutulan hastalar, ameliyat esnasında en az 1 gece klinikte kalıyor ve günlük hayata dönüşleri de hızlı oluyor. Bu durumun sebeplerinden bir tanesi de Climed’in teknolojik ve modern lazer işlemleridir.

Lazerli Basur Tedavisi  Nedir?

Hemoroid tedavisi uygulanırken, en fazla başvurulan yöntemlerden bir tanesi de lazer tedavisidir. Basur tedavisi için başarılı bir şekilde infraed koagülasyon yapılmaktadır. Uygulanan bu işlem, bölgede çok fazla yüksek ısı verilmediğinden dolayı çürümeye yol açmamaktadır. Tedavinin ameliyathanelerin yanı sıra muayenehanelerde yapıldığı söylenebilir. Lokal anestezi yardımıyla uygulandığından dolayı, günlük yaşantıya hızlıca dönülebilmektedir. Lazer tedavisi son yıllarda hastaların sıklıkla başvurduğu bir işlemdir. Çünkü bu yöntem sayesinde normal yaşamsal aktivitelere kısa sürede dönülmektedir. Ayrıca kliniğin modern teknoloji ile donatılmış ekipmanları ve uzman personeli sayesinde kesin sonuçlar meydana gelmektedir. Genellikle lazer sayesinde aynı gün içinde ayağa kalkılmaktadır.

Ameliyatsız Basur Tedavisi Gerektiren Durumlar ve Yöntemler

Halk dilinde basur olarak bilinen hemoroid hastalığının belli başlı belirtileri bulunmaktadır. Uzman doktorlar sayesinde öncelikle bu belirtiler doğrultusunda tanı konulmaktadır. Belirtiler arasında rektal kanama (taze kırmızı kanla meydana gelir), kaşıntı, makat bölgesinde oluşan şişlik, ağrı, makatta yer alan ıslaklık, akıntı ve benzeri durumlardır. Bu belirtiler doğrultusunda ameliyatsız basur tedavisi ya da geleneksel yöntemler ile hizmet alınabilir. Sıralanan şikayetler doğrultusunda uzman doktorların modern teknikler ile izleyeceği yollar yardımıyla eski yaşantıya kısa sürede dönebilmek mümkündür.  Bu işlemler arasında Neolaser de bulunmaktadır.  Son zamanlarda en başarılı tedavi işlemi olarak uygulanmaktadır. Neolaser yöntemi, ince bir prob ile pake içine verilen ısıyla gerçekleştirilir. Ayrıca basurun tekrar aynı yerde oluşmaması için uygulanan kesin bir çözümdür. Ayrıca sadece 10 dakika gibi kısa bir sürede yapılmaktadır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir