Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Geçen Yıl Türkiye’de AR-GE Harcamaları Arttı

Geçen Yıl Türkiye’de AR-GE Harcamaları Arttı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
34 0

Ankara ve İstanbul En Çok Harcamayı Yaptı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen yıl ülke genelinde yapılan AR-GE harcamaları toplamda 377 milyar 542 milyon lirayı buldu. Bu harcamaların en büyük kısmı, 112 milyar 200 milyon 715 bin 192 lira ile Ankara’dan geldi. Ankara’yı 109 milyar 71 milyon 701 bin 282 lira ile İstanbul takip etti.

Deprem Bölgesindeki Harcamalar 8 Katına Çıktı

Özellikle Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerde AR-GE harcamaları dikkat çekici bir artış gösterdi. Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa’da 2019-2023 döneminde AR-GE harcamaları tam 8 kat artarak ulaştı. 2023 yılında bölgede toplam 8 milyar 382 milyon lira AR-GE harcaması yapıldı.

AR-GE Personelinde Artış Gözlendi

Aynı dönemde AR-GE personel sayısında da değişim yaşandı. Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye bölgelerinde AR-GE personel sayısında artış gözlenirken, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da azalma oldu. Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye bölgesinde 355 kişi artarken, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis bölgesinde ise 22 kişi daha AR-GE çalışmalarına katıldı.

İlgili Yazılar