Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Fadime D., Yıllarca Şiddete Maruz Kaldı

Fadime D., Yıllarca Şiddete Maruz Kaldı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
75 0

Fadime D. ve Ali D. Evliliği

‘Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesi’nde yaşayan Fadime D., 25 yıl önce Ali D. ile kaçarak evlendi. Ancak Fadime D., iddiaya göre, evliliğinin ilk gününden itibaren eşinin psikolojik ve fiziksel şiddetine maruz kaldı. Ailesiyle arası açıldığı için evine dönemeyen Fadime D., 2001 yılında eşinden boşanmak istedi ancak hamile olduğunu öğrendi. Eşinin ailesinin araya girmesiyle barışan çift, evliliklerini sürdürmeye karar verdi.

Şiddet ve Ayrılık

D. çiftinin Mert adını verdiği oğullarının doğmasının ardından, 10 yıl sonra bir çocukları daha oldu. Eşi hiçbir işte çalışmayan Fadime D., ailesinin geçimini gündelik işler yaparak sağlamaya başladı. Yıllar süren şiddetin ardından eşinin mayıs ayında eşini ve çocuklarını ölümle tehdit etmesiyle Fadime D. polise başvurdu ve uzaklaştırma kararı alındı.

Yaşanan Son Olaylar

Aldığı karar sonrasında boşanma davası açan Fadime D., eşinin evde eşyalara zarar verdiğini belirtti. Fadime D. çocuklarıyla birlikte yaşadığı korku dolu anları anlatarak, bir an önce boşanmak istediğini ve eşinden kurtarılmasını istediğini dile getirdi. Ali D.’nin tehditlerine maruz kalan Fadime D., çaresizlik içinde sesini duyurmak istiyor.

Fadime D.’nin yaşadığı şiddet ve korku dolu hayat, toplumda kadına yönelik şiddetin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Kadınların yaşadığı şiddete karşı duyarlı olmak ve destek olmak herkesin sorumluluğunda.

İlgili Yazılar