Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 8 Haziran 2022 güncel altın fiyatları

8 Haziran 2022 güncel altın fiyatları

admin admin - - 2 dk okuma süresi
8 0

Spot altın, Dünya Bankası’nın 2022 büyüme tahminlerini tekrar düşürmesi ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın enflasyonla ilgili açıklamalarıyla son haftalarda elde ettiği yükselişini korudu.

Dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,7 artışla 998,3 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından 1.019 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın 1.682 lira, Cumhuriyet altını da 6.919 liradan satılıyor.

Dün, yüzde 0,6 artışla 1.852,7 dolardan günü tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda 1.853 dolardan işlem görüyor.

Analistler, büyüme ve enflasyonist beklentilerin şekilleneceği önemli veriler öncesinde emtia piyasalarında oynaklığın sürebileceğini belirtti.

Yüksek enflasyon ve düşük büyüme odaklı açıklamalar gelmeye devam ederken, dün ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yaptığı konuşmada enflasyonun kabul edilemez seviyede olduğunu, muhtemelen yüksek kalmaya devam edeceğini söyledi.

Dünya Bankası da dün yayımlanan Küresel Ekonomik Beklentiler Raporu’nun haziran sayısında, Covid-19 salgını ve Rusya-Ukrayna savaşının etkileri nedeniyle bu yıla ilişkin küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 4,1’den yüzde 2,9’a düşürdü.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir