Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Tenis Ayakkabılarında Yeni Modeller

Tenis Ayakkabılarında Yeni Modeller

admin admin - - 3 dk okuma süresi
8 0

Tenis ayakkabısı seçiminiz, oyun türünüzdeki en önemli faktörlerden biridir. Sahadaki oyuncular genellikle yan desteklerin daha güçlü olduğu kadın tenis ayakkabısı modellerini seçmek zorunda kalırlar.

Bir setin önünde sürekli saldıran oyunculara servis vole oyuncuları denir. Voleybol oyuncuları servis yaparken genellikle arka ayaklarını saha yüzeyine yerleştirir. Bu, voleybol oyuncularının tenis ayakkabısı seçerken daha dayanıklı ve desteklenmiş modelleri seçmelerini gerektiriyor. Başka bir deyişle, eğer servis yardımcısıysanız, güçlendirilmiş ve kemerin altında daha fazla iç yan desteği olan tenis ayakkabılarını kontrol etmelisiniz.

Tenis Ayakkabısı Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tenis ayakkabısı seçerken, önce saha yüzeyini düşünmelisiniz. Asfalt beton yüzeylerde dayanıklılık farklılık gösterirken, yumuşak zeminlerde yerçekiminin önemi artmaktadır. Üst kısım ve ayakkabının tabanı daha dayanıklı bir malzemeden yapılmıştır. Sert zeminlerde tenis oynamak için, zeminden gelen darbeleri absorbe etmek için hafif yastıklı kadın tenis ayakkabısı modellerini seçebilirsiniz.

Bacakları tutan ve sabitleyen modellere ihtiyaç vardır. Ek olarak, güçlü tenisçiler için güçlü kenarlar ve yanal hareketleri destekleyen yan destekler de önemlidir. Yumuşak kortlar ve kaygan çim sahalar için bir başka örnek ise kaymayı önleyen ve çekiş sağlayan çentikli tenis ayakkabılarıdır.

Yanal hareketler yüksek ve taban dayanıklılık gerektirdiğinden, seçtiğiniz ayakkabının tabanının yapısına da dikkat etmelisiniz. Servis atışı yapanlar ve ağın önünde saldıranlar için ön taraftaki ayakkabılar daha güçlüdür ve kemerin altındaki iç kısım desteği ideal bir seçimdir.

İç pronasyon ayağının tipi uzun adımlarla adım yapma eğilimindedir. Ayaklarınız içten bükülmüşse, adımlarınızı içe dengeleyecek ayakkabılar seçmelisiniz. Aksine, bir tür supinasyon ayağına sahip olan tenis ayakkabısı modelleri, uzun adımlarda dışa doğru daha kolay eğilebilirler. Dışarıya bükülmüş bacak tipiniz varsa, esnek ayakkabılar seçerek çarpma hissini en aza indirebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir