LGS sınavı yarın İstanbul’da başlıyor. 192 binden fazla öğrenci ter dökecek. Sınav güvenliği ve öğrenci ihtiyaçları için tüm hazırlıklar tamamlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı için İstanbul’daki hazırlıklar tamamlandı. Sınav, yarın Türkiye saatiyle 09.30 ve 11.30’da iki oturum halinde gerçekleştirilecek.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, sınav kapsamında il genelinde 39 ilçede 615 okulda 13 bin 23 salonda 192 bin 422 öğrenci ter dökecek. Yaklaşık 28 bin öğretmen sınavda görev alacak.
Sınavın huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir ortamda yapılabilmesi için tüm süreçler İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde titizlikle planlandı. Okul ve salonlarda gerekli hazırlıklar tamamlanırken, sınav güvenliği, öğrenci yönlendirmeleri ve personel planlamaları ilçe milli eğitim müdürlükleri ve güvenlik birimleriyle koordine edildi.
Öğrencilerin temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle kapsamlı bir lojistik çalışma yürütüldü. İl genelinde 169 bin 167 öğrenciye kumanya dağıtılması planlanırken, 175 bin kumanya temin edildi. Ayrıca, sınava katılacak tüm öğrencilere verilmek üzere 197 bin şişe su gönderildi.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, sınav dolayısıyla öğrencilere seslenerek, LGS’nin uzun süreli bir emeğin önemli bir adımı olduğunu belirtti. Yentür, öğrencilerin sabır, azim ve sorumluluk gösterdiğini vurgulayarak, onlara güvendiğini ifade etti. Sınavın bir basamak olduğunu ve gerçek başarının azimde, iradede ve duruşta saklı olduğunu söyledi.
Yentür, eğitimde fırsat eşitliği doğrultusunda 3 bin 505 özel gereksinimli öğrencinin tek kişilik salonlarda, 37 öğrencinin ise hastanede sınava gireceğini kaydetti. Veli ve öğretmenlere de destekleri için teşekkür eden Yentür, tüm öğrencilere başarılar diledi.
Reklam & işbirliği: [email protected]